Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sleeping beauty

Door Tiany op 21.08.2013

Doornroosje wist het al 100 jaar, slapen is healthyWhy? Je lichaam maakt tijdens je nachtrust o.a. nieuwe cellen aan en verwijdert de dead ones. Ook verslappen je spieren zich in je slaap en worden je hersengolven, hartslag en ademhaling langzamer. Daardoor vermindert spanning en stress. Zonder die very needed rest worden je reactievermogen en concentratie minder.


© izquotes

Voor een perfect skin kan goed slapen ook een handje helpen. Om de schade te herstellen die je huid overdag lijdt door o.a. ultraviolette stralen en schadelijke stoffen, maakt je lichaam 's nachts eiwitmoleculen aan. Goed slapen is dus sowieso een goed schoonheidsmiddeltje, maar je kan er zelf nog wat extra hulp aan toevoegen door nachtproducten te gebruiken die aangepast zijn aan je eigen huidtype en/of huidproblemen. Met deze overnight beautystuff word je 's ochtends als een true beautyqueen wakker, pinky swear.

1. Heb je dof en futloos haar? Here's the solution. De nieuwe nachtlijn van Kérastase, 'Noctogenist', kan je prima combineren met je haarverzorgingsroutine overdag. Doordat je lokken 's nachts niet in contact komen met schadelijke invloeden van vocht, licht en vervuiling kan je haar optimaal profiteren van een goede verzorging. Breng het product voor je gaat slapen aan op droog of handdoekdroog haar, enjoy your beautysleep en was je haren de volgende ochtend zoals je dat normaal doet. Sérum nuit, Kérastase. Adviesprijs € 21,90.

2. Als je huid heel trekkerig aanvoelt en je last hebt van droge plekjes, is de Clarins Multi-active Nuit iets voor jou. Het is een anti-stress nachtcrème die diep hydrateert. Je kan het elke nacht op je volledige gezicht gebruiken. Als je een vette T-zone hebt, kan je enkel de rest van JE gezicht inmasseren, of je gebruikt hem gewoon om de 2 dagen in plaats van elke dag. Multi-active Nuit, Clarins. € 51,-.

3. Insomnia, we all know it. Als je weinig of slecht slaapt, scheidt het lichaam minder stress- en ontstekingsonderdrukkende hormonen af. Daardoor neemt het gehalte gifstoffen in je lichaam toe, die de goede reparatie van je huid 's nachts beletten. Voor zo'n vermoeide huidjes is de Sleep-Recover van Filorga zeker een aanrader. De balsem verzacht vermoeide gelaatstrekken, kringen en een doffe huid dankzij een nieuw bestanddeel: 'prodizia'. Sleep-Recover, Laboratoria Filorga. € 53,-.

4. Beautybeginners, opgelet! Voor een normale huid is er het 'So Much To Dew Midnight Mask' van Sampar. Je brengt hem aan met de handige borstel, zodat je juist de goede hoeveelheid op je gezicht hebt. Het masker trekt snel in, dus no worries voor een dirty kussensloop. Het product zorgt voor hydratatie, soepelheid en is eigenlijk ook een youth potion. Dus als je niet weet wat te kiezen, met dit middeltje doe je nooit iets verkeerd. So Much To Dew Midnight Mask, Sampar. € 39,-.

"A well-spent day brings happy sleep." - Leonardo da Vinci. -

5. Voor iedereen die denkt dat oogcrème enkel maar gebruikt wordt door de gepensioneerdenbond tegen rimpels, think again. De huid rond de ogen is ongeveer 40% dunner dan die van het gezicht. Daardoor kunnen moleculen zoals ozon er tot 5x sneller doordringen. Dus voor je begint te panikeren, ren even snel langs de parfumerie en schaf je de Advanced Night Repair Eye Serum Infusion aan van beautytopper Estée Lauder. Het is een licht serum dat snel door de huid wordt opgenomen en een beschermend laagje vormt voor overdag. Advanced Night Repair Eye Serum Infusion, Estée Lauder. € 62,07.

6. Wist je dat een goede start of sleep begint als je binnen de 15 minuten in slaap valt? Vooraleer je begint met slaappillen, denk dan eens aan een gezondere en natuurlijkere oplossing, zoals een aromatische pillowspray. De Deep Sleep Dreamy Pillow Spray van The Bodyshop is een sneldrogende, rustgevende verstuiver die voor een goede nachtrust zorgt. Het product heeft een speciale technologie die ervoor zorgt dat er gedurende de nacht steeds opnieuw actieve geurmoleculen vrijkomen door de movements of your body. Deep Sleep Dreamy Pillow Spray, The Bodyshop. € 15,-.

7. Als je een gevoelige huid hebt, ben je het meest gebaat bij een product met zo weinig mogelijk chemische bestanddelen in. Nutritic Intense is bedoeld om de huid 's nachts te hydrateren en bevat geen parabenen. Parabenen zijn niet zo goed voor je huid, want wetenschappelijk onderzoek heeft een mogelijke link aangetoond met vroegtijdige huidveroudering en zelfs borstkanker. Naast dat, kalmeert en verlicht de crème je huid ook. Nutritic Intense, La Roche - Posay. € 15,29.

8. Voor fluweelzachte handjes kan je alvast deze handcrème op je nachtkastje zetten. Het product bevat hydraterende bestanddelen, microparels met vitamine F voor een intensief herstel van de nagels en handen at night. Regenerating handcrème, Dove. € 1,95.

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded