Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The make-up of Tomorrowland!

Door Koen op 31.07.2013

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van dat festivalleke in Boom... Duh! Tomorrowland is de laatste jaren uitgegroeid tot hét festival waar je moet bij zijn. Het is een beetje de Efteling, maar dan met muziek van 's werelds top-DJ's!

Alles op het festival ademt dezelfde feeërieke sfeer uit. De decors, de podia, de drank- en eetstandjes, de resting areas, alles is versierd. Voeg daar bovendien heel wat randanimatie aan toe: bloemenmeisjes, danseressen, ballonnenmeisjes,... En wie zorgde dat die er fantastisch uitzagen? M.A.C. natuurlijk!

Dik tegen mijn goesting - NOT! - trok ik dus naar Tomorrowland voor een babbeltje met Elke Willemen, Senior Artist M.A.C. Benelux en voormalig Belmodo Guest Editor. Zij bepaalde namelijk de make-up look van alle rand- en VIP-animatie.

Hoe wordt zo een look nu eigenlijk bepaald?

"Soul Supply verzorgde de kledij van alle meisjes. Op basis van hun moodboards heb ik 16 verschillende looks bepaald die bij de outfits paste." - aldus Elke Willemen. -


Links: Mermaid, Rechts: Floor Fairy.


Een heel team in actie voor een snelle wissel.

Meer dan 30° C. op de festivalweide en make-up... Dat gaat vanzelfsprekend niet goed samen. Gelukkig waren de M.A.C. Pro producten bestand tegen deze hot weersomstandigheden en bleef alles geweldig goed zitten. Zelfs de danseressen die de gekleurde discobolletjes die je eet op ijsjes op hun gezicht kregen, hielden alles op hun plek.

"Met dit weer is het gebruik van onze Fix+ Spray superhandig. Het fixeert niet alleen de make-up, maar daarbovenop is het een aangename verfrissing voor de meisjes." - dixit Elke Willemen. -

De meisjes moesten soms wel héél snel wisselen van make-up. In no-time moesten ze afgeschminkt worden en meteen een volledig nieuwe look krijgen. En dat soms 3 keer op een dag!


Elke Willemen in actie.

Elke gebruikte dus vooral de Pro producten van M.A.C. om de verschillende looks te creëren. Iedere make-up paste binnen een bepaald thema of hoorde bij een bepaald personage dat op de weide het publiek mocht entertainen.

Het was 3 dagen hard werken voor het team van 8 visagisten. Maar het resultaat mocht er zeker wezen! Alles was deel van de unieke sfeer die op Tomorrowland hing.

Good job Elke Willemen! Volgend jaar meer van dat...

Als je een duik wil nemen in het leven van Elke Willemen en wil zien hoe het eraan toegaat als Senior Make-up Artist van M.A.C., volg haar dan op Twitter!

page loaded