Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Aveda: Art of nature

Door Tiany op 09.07.2013

Whoever said being green isn't fun never used Aveda. Hun producten zijn gemaakt op basis van pure bloemen- en plantenextracten, dus very eco friendly. Het merk brengt deze zomer een limited edition collectie uit, gebaseerd op de kleuren van de seizoenen. Denk aan het frisse groen van nieuwe lenteknoppen, maar ook tropische, felle zomerkleuren als turkoois en fuschia. You see, om ecologisch te zijn hoef je niet meteen fulltime activiste te worden!


Adviesprijs Single Eye Color: € 16,50

In de collectie zitten enkele pareltjes, zoals de AVEDA Petal Essence Single Eye Colors, een moeilijke naam voor zes adorable oogschaduwkleurtjes. Ze werden gemaakt uit aromatische bloemenwas van jasmijn en geranium. De bloemenwas zorgt voor een gladde en zachte textuur die perfect mengt. Ze zijn ook nog eens subtiel geparfumeerd met a little hint of flower. De kleurtjes zijn niet alleen gorgeous, ze hebben ook nog eens earcandy names. Van links naar rechts: de 2 grasgroene kleuren Lemongrass en Papyrus. Daaronder dé it shade van deze zomer Oceanica en het bordeaux rode Cinnamon Bark. Als laatste de 2 lieflijk roze pastelkleuren Bare Bellis en Lantana.


Adviesprijs Lip Liner: € 18,20, adviesprijs Lip Color: € 20,-, adviesprijs Lip Glaze € 22,-
 

Voor kiss proof lips kan je ook bij Aveda terecht. De 2 limited edition lippenstiften in de tinten Cana en Melochia zijn verrijkt met plant- en fruitwassen om je lippen te hydrateren, verzachten en om ze voller te maken. Cana is een 'my lips but better' tint en met Melocha ziet je mond er heerlijk frambozenrood uit.

Verder zitten er in de collectie ook nog 2 lippotloden in Cocoa Bean en Barberry Bloom. Een lippotlood is very useful als je weinig pigment hebt in je liplijn. Vooral voor de femme fatale met vlammende rode lippen op haar wishlist komt dit potlood van pas. Je zet met het lippotlood een lijntje om je lippen, maar probeer er net iets buiten te gaan. Als het lijntje erop zit moet het lijken alsof je van nature blessed bent met een prachtig gevormde mond. Als next step vul je je lippen in met een iets lichtere lippenstift et voila, Marilyn Monroe 2.0 is born!

Voor de ladies die het liever luchtig houden is er de Nourish-Mint Rehydrating Lip Glaze in de kleur Kukui. Easy to apply en zorgt onmiddelijk voor een diepe, egale kleur met zijdeglans. Fact: de gebruikte glazuren zijn karmijn-vrij.


Adviesprijs: € 28,50

Last but not least: het AVEDA Petal Essence Face Accent is een zacht kleurentrio voor het gezicht. Het kan dienst doen als een blush, bronzer en highlighter. Ideaal om mee te shapen, zo'n paletje. Blush breng je aan op de appeltjes van je wangen, op je jukbeenderen. Bronzer breng je onder je jukbeenderen aan en strijk je naar je oor toe. Ten slotte breng je highlighter boven je blush aan, voor die felbegeerde glamourous glow.

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded