Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jouw zomerparfum!

Door Tiany op 06.07.2013

"A woman’s perfume tells more about her than her handwriting." - dixit Coco Chanel

Ze heeft het met deze uitspraak volledig bij het rechte eind. Een parfum kiezen is iets enorm persoonlijk dat veel over jezelf prijsgeeft. Talking about a 1st impression…

Sommigen kiezen een signature scent en blijven hun hele leven trouw aan 1 bepaald parfum. Ofwel houd je van een beetje afwisseling: een parfum voor overdag, of ’s avonds, of een parfum voor de koude wintermaanden en een zwoel geurtje voor de zomer.

Aangezien de zomer nu officieel begonnen is, kunnen we jullie helpen bij je keuze van je signature scent of je zomerparfum! We zetten voor jullie 5 must-have zomerparfums op een rijtje.

1. Verleidelijke vijgen

Een heerlijke vakantie in Frankrijk was de inspiratie voor dit parfum. Mathilde Thomas, oprichtster van Caudalie herinnerde zich de goddelijke geur van een oude vijgenboom, die gelegen was aan de grens van een wijngaard. Op deze manier is de 4de Eau Fraîche geboren, namelijk Figue de Vigne. Het parfum heeft een basis van wit cederhout met daarnaast nog een bloemenextract van de Bulgaarse roos, een fruitige toets van citrusvruchten, a touch of mystery door het korianderextract en natuurlijk de geur van vijgen. Dit parfum roept onmiddellijk de vakantiesfeer op. Ideaal voor de zomerdagen! Figue de Vigne vind je in de apotheken en op de webshop van Caudalie. Voor een flesje van 50 ml betaal je € 22,80.

2. Fatale Dahlia’s

Dahlia Noir L’eau is de 3de geur rond de fictieve, betoverende dahlia bloem waar Givenchy mee naar buiten komt. Deze 3de geur wordt nog steeds gedomineerd door de fatale geuren van Dahlia en rozen, maar draagt nu een bepaalde delicatesse in zich. Een vleugje patchoeli, cederhout en muskus voegen een verfijnde elegantie toe. Wie op zoek is naar een zekere elegantie en air de mystère, dan is dit het aangewezen parfum. Een flacon van 50 ml kost € 68,- en is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

3. Onvoorspelbare Ylang Ylang

De unieke ylang ylang bloem is de basis voor Eau Moheli van Diptyque. De kaarsen van deze Parijse parfumerie staan al in het huis van iedere fashionista. Maar hiernaast brengt Diptyque ook de floral water collection uit, een reeks colognes die telkens het aroma van een bepaalde bloem centraal stellen. De laatste geur zet de ylang ylang bloem in de aandacht. Hiernaast werd er een groene touch toegevoegd met kruiden als basilicum en bloemen zoals patchoeli. Een mystieke geur die doet denken aan exotisch verse oorden! Eau Moheli is verkrijgbaar in de Diptyque webshop en kost € 72,- voor 100 ml.

4. Sensuele groene Senchathee

Na de Eau de Parfum, de Eau de Toilette en de Eau de Parfum Extreme is er nu ook de Fan di FENDI Eau Fraiche. De klassieke geur wordt nu voorzien met extracten van groene Senchathee. De basis is nog steeds een verleidelijke houtgeur met accenten van thee, tabak en cederhout. Frisse toetsen van citrusvruchten en witte, zonnige bloemen zijn het hart van deze geur. Fan di FENDI is een sensuele geur die zeker past op een zwoele zomeravond in aangenaam gezelschap. If you know what I mean. Deze eau fraiche is te verkrijgen in de parfumerieën van Planet Parfum en Paris 8. Een flesje van 50 ml kost €65,50.

5. Fruitige mango

Shiseido wil met de nieuwe zomergeur ZENSUN het zen moment van de ochtend oproepen. De fruitige mango is het hart van deze geur, met hiernaast nog een flits van bergamot, de frisheid van kersenbloem en een vleugje muskus. Een perfecte, lichte eau de toilette fraiche die je op je leuke zomerdagen kan begeleiden en niet te overheersend wordt. ZENSUN is verkrijgbaar in de parfumerie. Voor een flacon van 100 ml. betaal je € 65,-.

Keuze genoeg dus voor een nieuw lekker luchtje dankzij deze nieuwe parfums. Ga een leuke en vooral lekker ruikende zomer tegemoet!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded