Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eau de Lacoste L.12.12 Noir, part 1

Door Astrid op 17.06.2013

Je kan er niet omheen, fashion label Lacoste is aan een echte revival bezig! De FW13-14 collectie was er knal op, they’ve got Amy Adams on their side en hun polo is nog steeds razend populair. Ook in wereld van de geurtjes kan het merk met krokodilletje tegenwoordig aardig zijn stempel drukken. Al sinds 2011 men can smell the crocodile en de parfumcollectie blijft uitbreiden. Ik trok naar de Lacoste headquarters in Parijs om er de jongste telg van het Lacoste gamma te gaan ruiken.

Eau de Lacoste L.12.12 Noir

Dat de Eau de Lacoste L.12.12 Noir nu geïntroduceerd wordt, is geen toeval, ‘cause in case you missed it: Lacoste viert dit jaar zijn 80ste verjaardag en dat mag gevierd worden!

Het Eau de Lacoste L.12.12 Noir geurtje is eigenlijk de tegenhanger van de Blanc editie. Overdag kiest de Lacoste man voor fris en puur, maar ’s avonds mag het al eens wat meer zijn. Het resultaat is “a woody fragrance, inspired by the intensity of warm summer evenings.”

Fragrance Workshop

Klinkt natuurlijk geweldig maar naar wat ruikt dat dan, vraagt een mens zich natuurlijk af! Wel, ik was one of the lucky few die mocht deelnemen aan de Fragrance Workshop, waar we de geur helemaal leerden ontleden. Onder leiding van Lacoste's 'neus' Will Andrews leerde ik hoe de frisse note en het warme, basis akkoord van het parfum is opgebouwd. Indeed, net als een echte parfumier. Of zo voelde ik me toch eventjes, haha!

Samen met een watermeloen cocktail - dit was ’s avonds, no worries - kregen we citroen verbena & 2 soorten basilicum te ruiken. Heeeeeeerlijk! Daarna werden magnolia, patchoeli en cumarine samengebracht om ons het basisakkoord van het parfum te laten proeven. In combinatie met de beste chocolade die ik ooit gegeten heb, vang je inderdaad een zweem van de Eau de Lacoste L.12.12 Noir op. Een zwoele zomeravond, vertaald in een flesje. Ik heb het luchtje ondertussen subtiel in mijn BF’s badkamerkastje gezet!


Wie ooit de kans krijgt om een workshop als deze te volgen: doen! Ik voelde me écht Baptiste Grenouille en je leert op een heel nieuwe manier naar parfums te kijken, of te ruiken!

Eau de Lacoste L.12.12 Noir zal vanaf deze zomer te koop zijn. 

La Bouteille

Niet alleen het luchtje is geweldig, ook het flesje valt onmiddellijk op! Ik kreeg dan ook de kans om Lacoste’s Design Director Christophe Pillet, a.k.a. de ontwerper van het flacon te ontmoeten.

Dus, stay tuned, want binnenkort lees je er alles over @ Belmodo! 

page loaded