Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

L’Occitane: La Collection de Grasse

Door Tiany op 05.04.2013

Wie van Franse geuren houdt, moet niet ver van huis zijn want L'Occitane comes to the rescue. Het bedrijf, dat niet zo lang geleden nog zijn deuren opende in het Wijnegem Shopping Center, creëerde een collectie gebaseerd op de geuren van het Franse stadje Grasse. Initiatiefneemster Karine Dubreuil heeft 4 geuren ontworpen, telkens bestaande uit 2 hoofdingrediënten. 4 Eau de Toilettes die je meenemen in een wondere wereld van welriekende inspiratie en enthousiasme.

"Ik werd met die tuin in mijn hoofd geboren" - aldus Karine Dubreuil -

Het is geen verrassing dat Dubreuil met het idee afkwam, want ze groeide zelf op in Grasse. Toch zijn niet alle geuren afkomstig uit Grasse, want we vinden ook magnolia en groene thee uit Azië en vanille uit Madagaskar. Voor de rest bevat de collectie ook braambes uit Zuid-Frankrijk, bittere sinaasappelen uit Tunesië, jasmijn uit Grasse en Egypte, bergamot uit Italië en narcis uit Frankrijk. 

Voilà, alle ingrediënten die gebruikt zijn om tot deze collectie van 4 parfums te komen: 3 geuren voor vrouwen en 1 unisex geur, waardoor mannen dus niet uitblijven. Every gent ruikt dus voortaan naar een lekker geurend parfum net als de lovely ladies natuurlijk. Oh yeah!

Thé Vert & Bigarade aka "Gedeelde herinneringen"

Deze geur is unisex en een klassieker bij L'Occitane. Het is gebaseerd op de Japanse groene thee en olie van bigarade, de bittere sinaasappel uit Tunesië voor een verfrissende toets. Ideaal materiaal als ochtendparfum trouwens dankzij de zachte toets van de zure sinaasappel. Instant morning glory!

Magnolia & Mûre aka "Een geheimzinnig toeval"

Eerst de geur van magnolia, gevolgd door het aroma van zoete braambes. Magnolia & Mûre voor vrouwen is een combinatie van zoete en houtachtige geuren. Een fruitig parfum dat het appels plukken, héérlijk zomers picknicken of een late-night bbq alle eer aan doet. 

 

Jasmin & Bergamote aka "Dag en nacht"

Jasmin & Bergamote is de aangewezen geur als je van jasmijn en het zoete bergamot houdt. Een beetje sensualiteit en frisheid, een geslaagde combinatie die zorgt voor een zwoele zomerse avond. Alsof je richting het Oosten vliegt op een vliegend tapijt. Wedden dat Aladdin er gek van wordt?

Vanille & Narcisse aka "Buitensporig geluk"

Een überzoete mix door de narcis die verandert in de geur van vanille. Ook dit parfum is enkel voor vrouwen. Een kruidige combinatie die zorgt voor een frisse en zomerse touch!

La Collection de Grasse van L'Occitane is verkrijgbaar in de winkel vanaf april 2013. De Eau de Toilette van 75ml koop je voor € 55,-, de douchegel van 175ml scoor je voor € 11,50, de bodymilk van 175ml heb je voor € 17,50 én de zeep van 125gr haal je in huis voor € 7,-. 

Voor meer informatie check de L'Occitane website.

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded