Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dries Van Noten by Frédéric Malle parfum

Door Tiany op 01.03.2013

De Belgische modeontwerper Dries Van Noten en parfumexpert Frédéric Malle lanceren samen een parfum. Het parfum werd Dries Van Noten by Frédéric Malle genoemd. De geur is traditioneel, maar toch verrassend, net als de ontwerpen van Dries. Hij hoopt dat het parfum dezelfde emoties zal oproepen als zijn kleren. 

De samenwerking met Dries Van Noten is de 1ste in rij voor Frédéric Malle. Malle is bezig met een project waarbij hij verschillende parfums zal creëren rond de persoonlijkheid van interessante mensen uit de creatieve sector. Frédéric Malle is geen onbekende in de parfumwereld. Hij kreeg de liefde voor de welriekende geurtjes dan ook van thuis uit mee. Zowel zijn vader als moeder werkten in de parfumindustrie. Hij creëerde geuren voor Christian Dior, zij werkte als art director.

Onze Belgische trots is zelf heel fier op zijn 1ste parfum. De Vlaamse ontwerper was verrast over hoe gecompliceerd het creëren van een parfum eigenlijk is. Over het eindresultaat zei Van Noten dat het echt “een portret van zijn visie op mode geworden is". Hij vond het een interessante ervaring waarvan hij volop heeft genoten.

Zeer rijkelijke geur

De moderne, oriëntaalse geur bevat o.a. saffraan, vanille, jasmijn en muskus. De parfumeur van dienst, Bruno Jovanovic van International Flavors & Fragrances Inc., lichtte een tipje van de sluier over hoe de geur zal ruiken. Het initiële concept was om sandelhout te deconstrueren waardoor er een facet zou vrijkomen dat “zacht, creamy en milky” geurt. De parfumeur omschrijft de geur dan ook als “zeer rijkelijk”.

'Dries Van Noten by Frédéric Malle' wordt eind februari -elk moment dus!- in de boetiek van Dries Van Noten in Antwerpen verwacht en zal exclusief in de boetiek en bij Senteurs d'Ailleurs in Brussel verkocht worden. Een flacon van 50ml bedraagt € 125,- en een fles van 100ml kost € 180,-.

page loaded