Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Beauty resolutions

Door Astrid op 05.01.2013

Elk jaar zijn ze daar opnieuw: onze goede voornemens. Het grote probleem is dat we deze begin februari alweer proberen te vergeten omdat ze vaak te ambitieus zijn. Wie nu amper 1 keer per week in de gym raakt, zal dat niet plots 3 keer per week gaan doen. Not talking about anyone in particular -ahum!

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor beauty resolutions. Onder het motto ‘wie ‘t kleine niet eert’, presenteer ik jullie daarom graag mijn 5 goede beauty voornemens voor 2013, die ik dit jaar wél ga volhouden. Hope you'll get inspired!

Nooit nog een dagcrème zonder SPF 30 gebruiken

Want een mens heeft maar 1 vel! You’ll thank yourself in 20 years! Als je een investering gaat doen in je beautyroutine, laat het dan hier zijn. Extra goed voornemen: dit jaar ga ik ook mijn decolleté en handen niet meer vergeten.

Altijd, altijd, altijd m’n gezicht wassen voor het slapengaan

Diep vanbinnen weet een mens dat dit echt niet lang duurt, maar yours truly is guilty as hell! Of je nu laat hebt moeten werken/studeren, out 2 dinner with friends was of gewoon lekker een film in de zetel hebt gekeken, je moet ’s avonds je gezicht wassen! Zelfs al draag je (haast) geen make-up.

Ik heb zeker 10 excuses klaarstaan waarom ik het meer niet dan wel doe, maar eerlijk is eerlijk: I’m often too lazy. There I said it! Natuurlijk is dat niet goed voor je arme huid, maar minstens even erg is een vieze rode lipstick vlek op je witte kussensloop. Jakkes!

Dus vanaf nu beloof ik plechtig elke avond mijn gezicht grondig te schrobben. En voor die ene keer dat ik waarschijnlijk toch vals ga spelen, leg ik een pakje vochtige doekjes op mijn nachtkastje. Just to be sure.

De perfecte foundation vinden

Want don’t kid yourself: een getinte dagcrème is dus echt geen foundation. Ik ben van plan een grondige uitleg te vragen en enkele staaltjes mee naar huis te nemen. Op deze manier zie je je nieuwe foundation in elk licht. Bovendien merk je zo onmiddellijk of deze foundation inderdaad 6 uur houdt of niet.

Ik laat me dus niet in 5 minuten overhalen door een gretige sales lady. This. Year. I. Will. Not. Settle.


Remember Hannelore Knuts die 365 lagen make-up op haar gezicht kreeg gesmeerd? Laten we dit voornemen aanvullen en er ‘zuinig zijn met onze perfecte foundation’ van maken. 

Meer naar de kapper gaan

Sommige mensen zijn bang van de tandarts. Wel ik heb dat een klein (!!) beetje met de kapper. Ik ben niet bang, maar ik weet gewoon dat het er niet zal uitzien of ik ontgoocheld zal zijn omdat m’n coupe niet echt veel veranderd is. Natuurlijk omdat ik zelf gevraagd heb enkel de puntjes te knippen.

Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik amper 3 of 4 keer per jaar naar de kapper ga. I know, dit is niet normaal! Ik beloof dat ik dit jaar meer zal gaan and maybe I should consider bangs again?

In de eerste plaats wil ik meer naar de hairdresser gaan, gewoon omdat het gezonder is. Je haar ziet er beter én verzorgder uit en gaat ook sneller groeien. Wacht dus niet tot het te laat (lees: gespleten punten) is en plan ruim op voorhand wanneer je zal gaan. No more excuses to chicken out!

Stoppen met prutsen…

…aan m’n nagels, de velletjes van mijn lippen, mini puistjes die waarschijnlijk alleen ik zie and the worst of all: mijn wenkbrauwen. Deze lijst is waarschijnlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat de meeste van ons hieraan schuldig zijn, oepsie!

But it stops here! Laat je vergrotende spiegel even met rust, verstop je pincet voor jezelf, smeer je lippen goed in voor het slapengaan en als je de wanhoop nabij bent, is er nog altijd Bite-X.

Voorlopig denk ik genoeg werk te hebben aan deze 5 voornemens. Want dat is volgens mij the key tot het volhouden van je resolutions: niet te veel hooi op je vork nemen! Als ik heeeeeel flink ben, ga ik natuurlijk ook meer water drinken, altijd recht aan m’n bureau zitten en altijd 6 à 8 uur slapen om er ’s morgens stralend uit te zien.

Alle tips zijn trouwens welkom. So shoot en vertel ons wat jij je dit jaar voorneemt te veranderen aan je beautyroutine! 

page loaded