Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Well hello George Korres!

Door Michael op 14.11.2012

Geboren en gestudeerd in Athene en later uitgeroepen tot befaamde CEO van het internationaal en succesvol bedrijf KORRES: we present you George Korres! Naar aanleiding van zijn bezoek in België en de lancering van zijn nieuwe Black Pine collectie, trokken we naar Brussel voor een hartige babbel met deze getalenteerde man over zijn creaties.

Je bent apotheker van beroep. Hoe ben je begonnen met huidverzorging?

"Tijdens mijn studies werkte ik in de oudste Griekse apotheek van Athene. Vrienden en familie kwamen steeds langs om hulp en vroegen of ik verschillende verzorgende haar- en huidproducten kon maken. Het maakte niet uit met welk probleem ze kampten, ik zocht altijd naar nieuwigheden om hen te kunnen helpen. Zo had je bijvoorbeeld mensen die langskwamen bij mij als ze verbrand waren door de zon. En zo'n fenomeen is in een land als Griekenland veel voorkomend. Ik maakte dan een product op basis van yoghurt om de huid te verzachten. Uiteindelijk richtte ik in 1996, nadat ik inzicht en kennis had ontwikkeld van natuurlijke ingrediënten en de toepassing ervan in meer dan 3.000 kruidenmiddelen, een eigen bedrijf op dat de naam KORRES Athenes kreeg."

Wat was je hoofddoel met de opstart van je bedrijf?

"Mijn hoofddoel bij de ontwikkeling van KORRES was om veilige, zeer effectieve en betaalbare huidverzorgingsproducten te produceren met prachtig ontworpen verpakking. Bovendien vermijden we chemicaliën en synthetische ingrediënten en vervangen we deze door gunstige, huidvriendelijke en natuurlijk afgeleide producten."

Waarom zijn organische en natuurlijke producten zo belangrijk voor jou?

"Door het bestuderen en het verzamelen van een uitgebreide bibliografie bleef mijn passie en belangstelling voor natuurlijke producten steeds toenemen. Telkens een nieuwe uitdaging krijgen om te voldoen aan de mensen hun wensen op het homeopathische domein is gewoon geweldig."

Er zijn nog steeds veel non-believers wat betreft homeopathie en het gebruik van enkel natuurlijke producten. Heb jij argumenten om hen toch op andere gedachten te brengen?

"Wel, vroeger werden heel wat producten gecreëerd op basis van natuurlijke ingrediënten, maar toen waren de geuren niet aantrekkelijk genoeg om ze te gaan gebruiken. De dag van vandaag is er geen reden om ze niet te kopen. Door de nieuwste technologische mogelijkheden die ons aangeboden worden, zijn de geuren enorm aantrekkelijk. Bovendien is het gebruik van zulke producten veel gezonder, hebben ze een betere textuur, geven ze je geen maskereffect en zijn ze betaalbaar."

Als je 1 all-time favoriet product kon kiezen uit het uitgebreide assortiment, welk zou dat dan zijn?

"Goh, dat is niet simpel! Onze nummer 1 bestseller is nog steeds het allereerste skincare product dat we gelanceerd hebben, namelijk onze KORRES Wild Rose 24-Hour Cream. Die is echt aan te raden wat betreft skincare, maar mijn topfavoriet blijft de Honey Base Syrup. Ideaal om een hoest te bestrijden of als je een verkoudheid hebt. Het streelt je keel met ingrediënten als honing, venkel, anijs en thijm. Echt een geweldig gevoel. Het verlicht je zere keel en geeft je meer energie."

Wat heeft KORRES in petto voor de nabije toekomst?

"In december 2012 brengen we in België de nieuwe Black Pine-lijn uit. Het is naast de Quecertin & Oak-lijn, het 2de anti-ageing gamma dat we uitbrengen. Het bestaat uit 2 dagcrèmes, een oogcrème en een nachtcrème."

Waaruit bestaan deze producten en welk effect hebben ze?

"Het extract uit de zwarte den is het hoofdingrediënt en zorgt voor de versteviging en bescherming van de huid. Daarnaast heeft het 8 andere elementen zoals natuurlijke peptiden die voor een verstevigend effect zorgen, soja en wild yam die vechten tegen rimpels en haver- en thee extracten die zorgen voor een zuivere huid. Verder bieden deze producten hydratatie en instant lifting. Het bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten. Je kan op elk product trouwens zien wat er precies in zit en hoeveel procent natuurlijk het is. Elk product heeft bovendien ook een subtiele andere geur."

Tijdens de winterperiode kan het echt wel koud worden in België. Welk(e) KORRES product(en) raad je onze lezers aan voor het komende seizoen?

"Je huid hydrateren in koude periodes is van essentieel belang. Anders zal je huid er dof uitzien en heel droog aanvoelen. Omdat we in verschillende omgevingen komen, enerzijds de warme binnenruimten en anderzijds de koude lucht van buiten, is het aan te raden om een handcrème te gebruiken. Zeker je SPF bescherming niet vergeten! De zon schijnt misschien minder, maar ze is er nog altijd. In onze collectie hebben we een reeks van handcrèmes die hier perfect voor zijn met geuren van bijvoorbeeld wilde rozen en granaatappel.

Als je last hebt van een blijvende droge huid is het altijd interessant om een bodybutter te gebruiken. Ze zijn hier perfect op afgestemd en je zal na regelmatig gebruik het verschil merken.

In onze nieuwste Black Pine collectie bieden we ook een serum aan dat ideaal is om je ogen tijdens een koude periode te behandelen."

Zijn er interessante producten die je kan aanraden aan onze lezers die tussen de 20 en 30 jaar oud zijn?

"Alle producten die we aanbieden, zijn voor zowel jong als oud alsook voor mannen en vrouwen. Wat mij opvalt, is dat jongere meisjes veel bezig zijn met de lippen en nagels. KORRES biedt een gamma van 25 tonen nagellak. En ook voor de lippen hebben we interessante kleurtjes met een aangenaam geurtje. Want ik weet wel dat elke vrouw zich graag opmaakt en als er een geur van granaatappel, kersen, mango en frambozen bij komt, is dat wel een mooi extraatje denk ik."

Heeft KORRES een product om onze fragiele lippen deze winter te beschermen?

"Natuurlijk! We hebben een voedende lip butter die je kan helpen om die vieze en onaangename gesprongen lippen te verzorgen."

Waar kan je de KORRES producten vinden in België?

"Je kan ze voornamelijk vinden in de exclusieve apotheken maar bijvoorbeeld ook bij Your in Antwerpen."

Nog nooit eerder KORRES producten uitgeprobeerd? Zeker doen want geloof mij, ze zijn to die for! Eens je huid ervan heeft kunnen proeven, you'll be hooked!

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded