Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Rococo passion met Aveda

Door Angelique op 24.10.2012

Make-up label Aveda combineert beauty met welzijn en milieu. Aveda lanceert nu een nieuwe limited FW2012 make-up collectie. De lijn bestaat uit: de Passion Flower Make-up Collectie. Denk aan 6 Petal Essence Eye Colors, 3 Nourish-Mint Smoothing Lip Colors, 3 Nourish-Mint Rehydrating Lip Glazes en 2 Nourish-Mint Rehydrating Lip Glazes. Veel lange woorden voor een 1 zwoele milieuvriendelijke cosmeticaset. Get beautiful!

De collectie haalt zijn inspiratie van de catwalk: de romantische barokvrouwen van deze winter dus. Dat betekent ultra-feminine beauties met een modern edge: volle lippen, een wit-porseleinen huid en strakke wenkbrauwen. Dit vertaalde zich onder het wakend oog van artistic director Janell Geason in bessenkleurige lipstick en verschillende tinten voor smokey eyes. Door het gebruik van plantaardige ingrediënten en mineralen make-up is de zachte rococo look zowel sweet voor de huid als voor de planeet. Maar outstanding eyes en shiny lips, daar draait het om hier.

De look oogt gesofisticeerd en lief: het contrast van de witte huid met de opvallende pigmenten creëeren een sterke romantic chic look. De mix van zachte bloemenkleuren met volle lippen en cleancut wenkbrauwen lijkt provocerend. Precies een porseleinen pop made real. Vanaf nu kan je zelf ook zo voor de dag komen: op de Aveda website kan je de make-up online bestellen, of je zoekt het dichtstbijzijnde verkooppunt in je buurt via "find a location".

De Aveda Petal Esseence Single Eye Colors lijken wel een bloemenboeket van oogschaduw. Zet die zwoele kijkers voortaan in de spotlights met één van deze 6 egale kleuren: Cerulean Bloom, Calla Lilly, Brown Velvet Rose, Bittersweet, Night Iris en Green Tuberose. Met een aroma van bloemenwas is deze eyeshadow to die for. De bloemenwas heeft namelijk een fluweelzachte textuur: heel handig in gebruik! Het mengt perfect en blijft lang zitten, al day long. Een subtiel bloemenparfum maakt het plaatje compleet. Voor € 16,27 worden deze smokey colours de jouwe.

Ook voor de lippen doet Aveda beroep op de plantenwereld: de met planten en fruit verrijkte formules zijn een hemelse hydratatie voor onze droge winterlippen: alleen nog maar fruity en soft vanaf nu. De Aveda Nourish-Mint Smoothing Lip Colors zijn romig en intens van kleur, perfect voor volle en gladde kiss-proof lippen. Je kan je mond extra in de verf zetten met Wild Fushsia, Snap Dragon en Rare Orchid. Deze kosten € 19,83 per stuk.

En als aanvulling zijn er nog de Nourish-Mint Rehydrating Lip Glazes voor een nog rijkere kleur met een shiny touch. Star Dahlia, Gilded Lotus en Pearl Rose staan voor je klaar aan een prijs van € 21,86. Beide zijn trouwens karmijn-vrij, wat in het kort "kevervriendelijk" betekent. Ecologische lippen dus, we want! Met de Nourish-Mint Lip Liner kan je trouwens nog een accent toevoegen: geef je lippen een sensuele vorm met Foxglove of Tarragona, twee potloden van natuurlijke wax. Heel handig, want zo loopt je lippenstift niet uit en hij zou nu nog langer moeten houden: lipalicious! (€ 18,30)

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded