Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bobbi Brown Cosmetics: Make-up kan je leren!

Door Tiany op 10.09.2012

Bobbi Brown is een klinkende naam in make-up-land. In de jaren '80 verhuisde ze naar Manhattan om het te maken in de New Yorkse fashion scene. Voor Bobbi bleef het niet bij een droom. Na een 1ste cover opdracht voor Vogue met de toen up-and-coming Naomi Campbell, was haar broodje gebakken.

In '91 richtte ze haar eigen cosmeticalijn op, speciaal ontwikkeld om de individuele schoonheid van elke vrouw naar buiten te brengen. Bij Bobbi Brown Cosmetics geen artificiële shadowing, geen crazy colors of avant-gardistische toeren. Gewoon de beste, zuiverste ingrediënten en een uitgekiend make-up systeem om jouw inner beauty queen te kronen. Bring it

Bobbi Brown heeft sinds kort een store in Brussel. Daarover schreven we meer in het Belmodo.tv artikel bobbi-brown-cosmetics. Je kan er nu ook gratis make-uplessen bijwonen, een leuke service van Bobbi Brown! Ondergetekende mocht dat aan den lijve ondervinden en ook jij kan zo'n les bijwonen!

Maak gewoon een afspraak bij:
Bobbi Brown Store
A. Ortsstraat 11A (Dansaert)
1000 Brussel
02/513.20.00

Je kan ook terecht in:
Bobbi Brown Studio
Leuvensesteenweg 650
1030 Brussel
02/325.12.32

De make-up les die ik bijwoonde, werd gegeven door international makeup artist Eliano Bou Assi -een sprekende lookalike van Carlos van Desperate Houswives anyone

Elke les behandelt een bepaald onderwep. Dit keer ging het over de perfecte basis creëren voor een onberispelijk gezicht. Dus geen heftig plamuurwerk, maar een handig stappenplan met de juiste producten voor een natural finish. We kregen advies van Eliano en zijn 2 assistenten, die ons leerden de spulletjes zelf aan te brengen. 

How to?

We gingen als volgt te werk: reinigen en tonifiëren, correcting en concealing, hydrateren en preppen en tenslotte de juiste foundation en blusher aanbrengen. Geen enkele stap mag worden overgeslagen!
Cleaning time

De Eye Makeup Remover met ALoë Vera en rozenwater, aangevuld met de Cleansing Oil op basis van olijf- en jojobaolie en gemberextract haalt alle restjes make-up en stadsvervuiling van je huid. Vervolgens tonifieer je met de Hydratating Face Tonic met huid-eigen mineralen (!) en komkommer voor een fris huidje.

Prime away

Essentieel voor een optimaal resultaat is de primer die je gebruikt, vóór je je make-up aanbrengt. Die van Bobbi Brown is hydraterende crème en primer in 1. Na het aanbrengen, raak je best je gezicht even aan. Still sticky? Neem dan het overtollig product af met een tissue. Doe je dit niet, dan krijg je vegen en strepen! 

Correct it

Na dit reinigingsritueel begint het echte werk: corrigeren en concealen. Een tip van de professionals: is de kleur onder je ogen eerder bruin/groen, gebruik dan een perzikkleurige corrector. Is ze eerder blauw/paars kies dan voor een roze kleur.

In de blender

Na de kleuren in je gezicht te corrigeren blend je het geheel door een concealer aan te brengen. Kies dan de juiste kleur foundation: welke ondertoon heeft je huid? En nee, test foundation niet op je hand, wel op je gezicht. Het fabeltje 'kies een tint lichter dan je eigen huid' bleek ook boerenbedrog. Je kiest die kleur die onzichtbaar lijkt op je huid!  

Pow(d)er 

Na de foundation poeder je je gezicht af met een brede borstel. Nog een beetje bronzing powder naar wens én een toets roze op je wangen en je ziet er blakend uit. En niet vergeten: de ondertoon voor je wangen moet dezelfde zijn als op je lippen. Peach on the cheeks is peach on the lips

Met een lekker bageltje en een heerlijke tas thee, courtesy van de leuke Espresso Bar naast de Bobbi Brown Store en met een vers gezicht ging ik de deur uit. En ja hoor, heads did turn onderweg naar het station!

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded