Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

60 jaar skincare pleasure met Biotherm

Door Michael op 19.08.2012

Celebrating time want beauty brand Biotherm mag dit jaar 60 kaarsjes uitblazen! Biotherm is expert in biotechnologie en brengt geavanceerde skincare producten op de markt.  

It all started in 1952 toen een zekere Dr. Jos Julien samen met de jonge & visionaire vrouw Jeanine Marissal een wonderlijk productentrio op basis van plankton samenstelde. Met deze nieuwe magical skincare formule bracht Biotherm een ware evolutie in schoonheidsland! Bovendien zette het beauty brand de naam Biotherm definitief op de kaart. 

De 1e Biotherm crème ‘triple usage’ & de Bio-Main handcrème werden gecreëerd met de plankton extracten die all the way uit de Molitg-Les-Bains thermen kwamen. Die thermen blijken miljoenen microalgen, plankton en micro-organismen te bevatten die de wetenschap en gezondheid miraculeuze mogelijkheden geven. En dit heeft het beauty label goed begrepen want sindsdien heeft het alleen maar verzorgingsproducten gelanceerd op basis van deze natuurlijke ingrediënten. 

Vanaf de jaren '60 breidde Biotherm het gamma uit met o.a. La crème solaire de first sun tanning crème & de Bio-Buste Suractive, een verstevigende lichaamsbalsem.  

1970: Hot news in beauty land want het grote L’Oréal neemt Biotherm over. Het cosmeticamerk kon onder het stewardship van L’Oréal zijn beauty producten in 27 landen lanceren. 

Daarnaast breidde Biotherm in de seventies ook het skincare productengamma uit. In 1972 liet het beauty label par exemple de eerste antirimpel zonnecrème op de wereld los. Heerlijk zonnen zonder rimpels te krijgen, what’s not to like? Ook vond het brand een oplossing om cellulitis te bestrijden & de uitdroging van de huid te voorkomen. Double hurray!

In de jaren '80 ging er steeds meer aandacht naar lichaamsverzorging voor mannen. Biotherm is het eerste cosmeticamerk dat een lichaamsverzorgingslijn for men lanceerde en zo het schoonheidstaboe voor mannen definitief doorbrak. Good job!

Biotherm luidde de nineties in met de Aquasource moisturizer, een vernieuwende lichaamsgel die het equivalent van 5000 liter thermisch water bevat! Een cultproduct, it definitely is

To celebrate its 60th birthday huldigde Biotherm dit jaar de Beauty From the Deep platform in. Het beauty merk hoopt voortaan zijn verzorgingsproducten met uitsluitend natuurlijke moleculen uit waterecosystemen samen te stellen. We got a feeling dat Biotherm enorm goed bezig is! 

Met medewerking van Liesbeth Van Eenooghe.

page loaded