Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Paris diaries part 2: meeting Olivia Palermo

Door Aline op 21.07.2012


Paris is always a good idea - dixit Audrey Hepburn

Of ik the one and only Olivia Palermo wilde interviewen in Pretty Paris? Hell yeah! In part 1 van mijn Paris diaries kon je al uitgebreid lezen over mijn kennismaking met Jean-Michel Duriez, de huisneus van Rochas. Lees er meer over in het Belmodo.tv artikel Paris diaries part 1: Jean-Michel Duriez, le nez de Rochas

La Palermo ken je onder meer van haar eigen style blog: Olivia Palermo, haar verschijning in The City, een spin-off van The Hills, haar modellenwerk & uiteraard ook als NYC socialite

Haar laatste project is Rochas, ze is namelijk the face voor het laatste nieuwe parfum -Les Cascades- van het Franse merk. 

Zodus vonden wij het bij Belmodo.tv hoog tijd voor een interview met deze frisse verschijning!

Rochas

Olivia, wat betekent Rochas voor jou? Moet je het parfum nu de hele tijd dragen? 

Het idee achter het parfum is een chique, frisse, mooie en jonge vrouw in Parijs. Het parfum ruikt ongelooflijk goed en heeft een mooie verpakking, gewoonweg alles wat een vrouw kan wensen in een parfum. 

Ik ben ervan overtuigd dat een geur iets heel persoonlijk is en dat Jean-Michel een prachtige fragrance heeft gecreëerd. Het is ook interessant om te weten dat Rochas niet enkel een modehuis was, maar ook van in het begin een parfumhuis.

Rochas wil zich nu graag verjongen, het wil zich kenbaar maken aan jonge meisjes die zich misschien niet bewust zijn van het merk. Hopelijk leren ze het nu via mij kennen, ik geloof dat ik min of meer de persoon moet zijn die een jonge en frisse wind door het merk moet laten waaien.

Let's hope I make it work (lacht)!

Beauty

Hoe denk jij over schoonheid? 

Innerlijke schoonheid is heel belangrijk voor mij. Er zijn verschillende manieren om iedereen er gewoon schitterend te doen uitzien: photoshop, make up, ... Innerlijke schoonheid is het allerbelangrijkste: een goed hart hebben, eerlijk zijn, ... Dit zijn kwaliteiten die je de dag van vandaag steeds minder tegen komt. Het zijn waarden die ik erg belangrijk vind en waarnaar ik tracht te leven. 

Uiteraard is innerlijke schoonheid zeer belangrijk, maar voor jouw beroep is er 'goed uitzien' een absolute must. Wat zijn jouw beauty rituelen? 

Ik heb niet echt speciale geheimen. Ik zou graag wat meer tijd hebben om te sporten, maar helaas is dat quasi onmogelijk aangezien ik ongeveer 90% van mijn tijd op een vliegtuig doorbreng. Als ik dan wel tijd heb om aan mijn conditie te werken doe ik Bikram Yoga en af en toe speel ik tennis. Ik ben ook verslaafd aan skieën, maar dat kan uiteraard niet het hele jaar door. 

Wat is voor jou de definitie van schoonheid? 

Dat is een heel moeilijke vraag (lacht), er zijn zoveel verschillende elementen. Ik geloof dat een mooi persoon iemand is die heel vriendelijk, lief en gracieus is. Die er niet enkel goed uitziet, maar ook een groot hart heeft. 

Zijn er bepaalde beauty products waar je niet zonder kan? 

Ik ben absoluut gek op 'Escade 2', en absolute must-have. Het is het beste product dat ik ooit gebruikt heb. Ik begrijp helemaal waarom Cate Blanchett er dol op is. Verder gebruik ik de crème die mijn dermatoloog me heeft voorgeschreven toen ik 16 was, vandaag nog steeds. 


Olivia in de campagne voor Les Cascades van Rochas

Ouder worden

Olivia, eternal youth is iets wat veel mensen bezig houdt. Zeker in jouw bizz. Hoe sta jij tegenover 'oud worden'? 

I WOULD LOVE IT

Maar ik bedoel really really old...

Eerlijk, ik ben geen crazy person die bang is om oud te worden. Ik zou het geweldig vinden om 90 jaar te zijn en een cute couple te vormen samen met Johannes (haar vriend). Ik ben ook heel benieuwd naar de levenservaring die ik zal opgedaan hebben wanneer ik ouder ben.

Als kind zat ik ook altijd liever naast een oudere persoon dan naast kinderen van mijn leeftijd. Op die manier kon ik al hun fantastische verhalen horen en met hen mee terug gaan in de tijd. Ik vind oudere mensen veel interessanter dan jonge mensen. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet bang om mijn schoonheid te verliezen, dat is immers een deel van het proces van ouder worden.

For the love of fashion...

Hoe zou jij je persoonlijke stijl omschrijven? En waar haal jij je inspiratie? 

Absoluut tailored, structered & accessorised. Een accessoire kan een outfit maken of kraken. Mijn favoriete accessoires zijn mijn horloge en mijn armband die ik allebei elke dag draag. Can't live without them (lacht)!

Mijn inspiratie kan van overal komen: kunst, muziek, televisie, natuur maar uiteraard ook van the streets. Meisjes die zich stijlvol kleden, springen mij dadelijk in het oog en inspireren mij om zelf nieuwe outfits samen te stellen. 

Wat moet volgens jou in elke vrouw haar kast hangen? 

Een echt fantastisch, perfect passend broekpak. Je kan het op verschillende manieren dragen: als broekpak, de blazer in combinatie met een jeans of de broek met een blouse... Altijd een winner!

In Londen bijvoorbeeld vind je ook een fantastische fashion vibe die ik voor 100% steun. I'm a big supporter of British Fashion. Ben jij ooit in Londen geweest? 

Absoluut, ik heb er net een aantal maanden gewoond...

Oh my god, that's amazing

Inderdaad, het was een fantastische ervaring! Olivia bedankt voor je tijd en voor het fijne gesprek!

Graag gedaan Aline, the pleasure was all mine!

page loaded