Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Paris diaries part 1: Jean Michel Duriez, le nez de Rochas

Door Aline op 17.07.2012

Na mijn 1ste ontmoeting met parfumgenie Francis Kurkdjian, lees het Belmodo.tv artikel Meet Francis Kurkdjian, perfume genius, was het nu tijd voor genie numéro 2: Jean-Michel Duriez

Duriez is, zoals de Fransen het zo mooi uitdrukken, le nez. Sinds 2008 is hij huis-neus bij Rochas en laat hij zich inspireren door de rijke achtergrond van het Parijse merk

Parfum creaties zijn voor hem altijd tweeledig: aan de ene kant heb je de sfeer en emoties, aan de andere kant de technische achtergrond. Het 1ste deel kan volgens Duriez in de kleinste dingen zitten. 

Een lange wandeling in het park, met mijn hand door het water van de fontein gaan of een sinaasappelmacaron eten. Al deze handelingen roepen emoties en sferen op die ik verwerk in mijn parfums. In mijn labo groeien de emoties samen met technische vakkennis uit tot een nieuwe geur - dixit Duriez


Bij meester macaron maker Pierre Hermé in Parijs gaat Duriez regelmatig langs om inspiratie
op te doen en nieuwe geuren te ontdekken.

Creatie

Bij het creëren van een nieuwe geur tracht JM om niet te denken aan een bepaald persoon. Hij is steeds op zoek naar een geur die een bepaald moment van de dag, een leven of een situatie weet weer te geven. 

Les Cascades -the latest Duriez masterpiece- heeft een heerlijk warme en tegelijk frisse geur. De inspiratie voor het parfum kwam op een warme dag in Parijs toen hij ging wandelen naar de kerk van Saint-Sulpice en daarvoor de prachtige fontein zag staan. 

De frisheid van het water en de warmte van de zon vormen voor de meester parfumier samen Parijs in de zomer dat hij perfect wist te vertalen naar een flesje. 


La Fontaine Saint-Sulpice

Frisse fontein

Toekomst

Als we met Duriez over de toekomst praten, heeft hij eigenlijk maar 1 droom wat betreft parfum. Hij vond het beetje ijdel klinken, maar een mens moet dromen en dat vinden wij bij Belmodo.tv ook!

Mijn hoogste parfum doel dat ik zou kunnen bereiken is dat 1 van mijn geuren ooit een timeless classic wordt. Een fragrance waarvan mensen 25 jaar na creatie nog steeds spreken - dixit Duriez

Als we het hebben over de algemene toekomst van het parfumflesje hoe we het nu kennen is Duriez er vast van overtuigd dat binnen dit en 100 jaar iets gedaan zal worden aan de 'vorm'. Misschien zal parfum geïntegreerd worden in kledij of in eten. Ook de basis van alle parfums -alcohol- zal hoogstwaarschijnlijk niet meer dezelfde zijn.

Wat er exact zal veranderen, daar kunnen we enkel naar raden... Voorlopig blijven wij nog rustig spritzen en deppen met onze op alcohol gebaseerde geurtjes. 


Where the magic happens: JM in zijn labo

Les Cascades

De laatste creatie die Duriez aan zijn palmares mag toevoegen is Les Cascades. Deze geur voor Rochas is een totaal nieuwe fragrance met de frisse éclats d' agrumes... Niemand minder dan stijlicoon Olivia Palermo is het gezicht van de campagne.

Diegene die mij volgen op instagram (@alinevermeiren is my instagram name...) hebben de pics van pretty miss Palermo hoogstwaarschijnlijk al zien passeren.

But do not worry, more Olivia to come this week on Belmodo.tv

page loaded