Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

M.A.C AW2012 Trends

Door Michael op 28.05.2012

Dinsdag 22 mei 2012 was Belmodo.tv uitgenodigd @ Stuurboord om er de AW2012 trends van M.A.C te gaan ontdekken. Wanneer we daarbovenop hoorden dat Director of Makeup Artistry Baltasar Gonzàlez en Senior Make-up Artist Elke Willemen aanwezig zouden zijn, konden we gewoon niet wegblijven! En natuurlijk delen we maar al te graag onze nieuwe make-up kennis met jullie.

De make-upgoeroes stelden ons vol passie 4 looks voor die volgend seizoen de trends zullen bepalen. And believe me, hun enthousiasme werkt aanstekelijk! Wij hebben alvast enorm veel zin om in de badkamer aan de slag te gaan. Van ingetogen herfstkleuren tot statement eyeliner, iedereen kan er deze AW2012 fabulous uitzien dankzij M.A.C.

Sense + sensibility

De eerste AW2012 look is geïnspireerd op de naoorlogse periode en de Russian military look. De huid blijft puur en mat zodat alle focus op de lippen ligt. Hoewel de lippen in deze look vurig rood zijn, blijft de textuur van de lippen altijd zichtbaar. Dit effect krijg je door de matte lipstick met een borsteltje of gewoon met je vinger aan te brengen.

Wel opgelet: deze look moet foutloos zijn! Stop plucking ladies, want dit seizoen zijn volle, rechte wenkbrauwen helemaal hot! Wees verder zuinig met concealer voor een natuurlijk resultaat. Maak tot slot je look af door een heel dun laagje gloss (vermijd de wetlook) op de oogleden aan te brengen.

Gezien bij Diane von Furstenberg & Nicole Farhi

Must-have: perfecte lippen in Russisch rood

Roam-antique

Deze look lijkt bohemian maar het is net iets gesofisticeerder. We spotten hier traditionele herfstkleuren die toch weer een tikje anders zijn. Denk rijke, volle kleuren als sepia, bordeaux, chocolade maar ook intens blauw, groen en zelfs goud. Vooral de ogen worden hier in the spotlights gezet. Zo had het model goud en pruimpaars rond de ogen, wat zorgde voor een haast aristocratische look. Dit is definitely make-up die gezien mag worden!

Baltasar Gonzàlez verklapte ons dat de Haider Ackermann look zijn personal favourite is dit seizoen. De modellen kregen een kleimasker op dat langzaam moest intrekken, om zo de perfecte poederhuid te creëren. Resultaat: een moderne Marie-Antoinette look to die for.

Gezien bij: Haider Ackermann & Salvatore Ferragamo

Must-haves: Old Gold Pigment & Nocturnelle Eye Shadow

Hone-structure

De hone-structure look draait volledig om contouring! Dit doet M.A.C eerder door schaduw te creëren dan door met highlights te werken. Het beauty label maakt het ons makkelijk door de Sculpting Creams te introduceren. Dit wondergoedje smelt op je huid en is door de crèmige textuur perfect om te blenden. Dat is ook de enige manier om deze look perfect te krijgen: blenden, blenden en nog eens blenden! Ook de vorm van de ogen wordt hier strek benadrukt. Zo kregen de modellen bij McQ en Marni een Tim Burtonesque look. Verder zien we vooral natuurlijke kleuren als bruin en grijs. Rechte, sterke wenkbrauwen maken deze ‘nude’ look helemaal af.

Gezien bij: McQ & Marni

Must haves: Studio Sculpt SPF 15 Foundation & 168 Large Angled Contour Brush

Arti-tecH

Vergeet alles wat je dacht te weten over eyeliner, want dit seizoen gaan we op een geheel nieuwe manier te werk met zwart! Double line eyeliner, een zwevende cat eye, grafische lijnen,… laat gewoon je fantasie de vrije loop en please try this @ home!

Deze look is perfect om je eens op een ik-verveel-mij-druilerige-herfstdag mee bezig te houden. Want eerlijk is eerlijk, hiervoor moet je een geoefende hand hebben. Gelukkig geeft specialist Baltasar Gonzàlez ons een geweldige tip mee. Maak gewoon je cat eye as usual, doop een wattenstaafje in wat make-up remover en haal de wing er helemaal recht af. Nog even bijwerken met wat concealer en jij hebt een über edgy look!


Gezien bij: Aquascutum, Erdem, Frankie Morello & Kenzo


Must-haves: Blacktrack Fluidline & 210 Precise Eye Liner Brush

Hope you feel inspired om er deze AW2012 prachtig én fashionable uit te zien!

Wie echt alles wil weten over M.A.C moet zeker de Belmodo.tv artikels M.A.C pops up @ Woluwe en M.A.C steunt Designers Against Aids lezen!

Met medewerking van Astrid Zwaenepoel. 

page loaded