Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

SS2012 make-up by Tom Pecheux & Estée Lauder

Door Tiany op 19.03.2012

Als er één is die ik ieder fashion week seizoen wil terug zien dan is het make-up artist Tom Pecheux wel. Pecheux is Creative Make-up Director bij Estée Lauder. Tijdens New York Fashion Week verzorgde hij de make-up voor de AW2012 -2013 collectie van Derek Lam. Lees het Belmodo.tv-artikel NYFW: Estée Lauder for Derek Lam en Tiany's backstage video Tiany's New York Fashion Week FW2012 voor alle inside information.

Maar laten we even teruggaan naar de runway look by Mr. Pecheux voor de SS2012 collectie van het merk. Want let’s face it: de lente steekt vroeg of laat haar hoofd om het hoekje en als het zover is, we will be ready!

Bij Derek Lam waren ze zonder twijfel spring proof. Tom voorzag de modellen van een warme look met sparkly eyes, lichtgebronsde wangen, zachte contouren en een vleugje goud op de lippen. Om alles af te werken voegde hij er ook nog een touch of yellow aan toe.


Goed nieuws for us want ook wij kunnen fresh faced de lente in! This is how you do it: met de Pure Color Topaz collectie van Estée Lauder.

"Mijn inspiratie voor deze collectie was een vakantie in Arizona, het genot van een zinderend hete zon, de prachtige kleuren van de woestijn en het spel van licht en schaduw op het zand en de rotsen." - Tom Pecheux, Creative Makup Director Estée Lauder

Voorjaarskleuren volgens Estée Lauder: krachtig maar subtiel. Deze limited edition make-up collectie was inspired by de zongebleekte kleurschakeringen van de woestijn. De collectie werd ontworpen door Mr. Pecheux himself en is verkrijgbaar bij alle Estée Lauder verkooppunten.

De collectie bestaat uit een eye shadow palette met het kleur van het seizoen: citroengeel, fris maar toch very wearable. Nog een streepje helder turquoise onder de ogen en een vleugje shiny gold op de lippen en you're totally ready for a sun filled afternoon op een terrasje met je vriendinnen. Meer dan a few minutes to spare? Voorzie dan ook je nagels van een fris turquoise kleurtje.


Pure Color lipstick: € 26,30
Pure Color gloss: € 23,10
Pure Color Five Color EyeShadow Palette in Topaz Mosaic: € 47,30
Pure Color Illuminating Powder Gelée in Topaz Chameleon: € 39,45
Sumptuous Extreme Mascara: € 28,40
Pure Color Intense Kajal Eye Crayon: € 20,-
Pure Color Nail Lacquer: € 21,-

Tips van de master himself

Setje gekocht maar een make-up leek? Geen probleem, hier zijn enkele tips van the big man of Estée Lauder!

Kleur voor dummies

Als je gaat voor opvallende lippen, put the lipstick on first en maak dan pas je ogen op. Op die manier stem je je make-up af op je bold lips en vermijd je om overdreven opgemaakt de deur uit te gaan.

Some color on your face? Zorg er dan voor dat je wenkbrauwen er niet zwaar uitzien. To avoid some dark war stripes boven je ogen, breng de kleur van het wenkbrauwpotlood aan op een kwastje en kleur je wenkbrauwen zo in. Gebruik daarna een wattenstaafje om de lijn wat te vervagen. 

Voor de rijpere huid die zich aan a pop of color wil wagen, hebben wij één tip: kies voor color on your lips of on your cheeks en hou je ogen sober.

Perfect oogpotloodlijntje

Een laatste tip van Tom, en trust me ladies het is er ééntje we could use every day, is de truc met het oogpotloodlijntje. We kennen allemaal het gevoel nadat we voor de derde keer ons potlood bovenhalen en vol nieuwe moed beginnen aan het lijntje boven onze ogen. No need for that situation anymore! Klaar voor the big secret? Hier komt ie dan: je moet de vorm van je onderste ooglid volgen, niet van je bovenste. Alleen zo zorg je ervoor dat het lijntje naar omhoog loopt op het einde.

Met medewerking van Dana Steep.

page loaded