Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Slimme druiven van Caudalie

Door Michael op 25.02.2012

Druiven zijn gezond want ze behoren tot de voedselgroep fruit, we all know that. Maar niet alleen het eten van deze sappige vruchten zorgt voor een healthy glow on your face, ook het smeren ervan maakt je huid weer helemaal happy. Zo kwam Mathilde Thomas op het idee om een lijn schoonheidsproducten op de markt te brengen op basis van druiven en dit onder de naam Caudalie. Deze producten worden allemaal ontwikkeld in Montpellier, in la douce France.

De nieuwste productlijn van Caudalie heet Vinosource en bevat als hoofdbestanddeel Eau de Raisin. Dit is water dat plantaardig gewonnen wordt uit druiven. Say what? Dit water is verrijkt met extra voedingsstoffen uit zowel de grond, als de druivenplant zelf. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je huid haar vocht behoudt en dus een hele dag lang gehydrateerd blijft.

De nieuwe lijn bestaat uit 4 crèmes en een serum en comes in very handy voor mensen met een drogere huid. Zo zijn er voor de zeer droge en droge huid de 'intense moisture rescue cream' en de 'moisture recovery cream' die de huid terug soepel en zacht maken.

Ook de minder droge huid wordt niet vergeten. Zo is er voor de gevoelige huid een lekkere 'moisturizing sorbet' en kan de gemengde huid er weer helemaal tegen na een laagje 'moisturizing matifying fluid'. Om volledig gehydrateerd aan de dag te beginnen, smeer je best het 'S.O.S. thirst quenching serum'. That one does the trick voor alle huidtypes.

Leuk om weten: Caudalie is helemaal into ecologie en ethiek. Mathilde Thomas noemt haar producten niet zomaar cosmeticaproducten maar gebruikt liever de zelfverzonnen term 'cosm' 'éthique'. Zo wordt er gekozen voor een ecologische en energiebesparende manier van produceren, bestaat de verpakking voor 50% uit gerecycleerd materiaal én is deze ook 100% recycleerbaar. Caudalie is dus niet alleen goed voor jou maar ook voor  het milileu. Win-win!

Deze yummy goodness is vanaf 1 maart 2012 bij ons te verkrijgen in apotheken, drogisterijen en op www.caudalie.com.

Tekst & beeld door Dana Steep

page loaded