Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Because we’re worth it

Door Angelique op 19.02.2012

Because you're worth it, parce que je le vaux bien, porque tu lo vales, want ik ben het waard... Geen beauty lover die deze wereldberoemde slogan van l'Oréal Paris niet kent. Het grootste cosmeticamerk ter wereld viert dit jaar de 40ste verjaardag van de uitspraak die al verschillende generaties lang vrouwen inspireert.   

De krachtige slogan werd in 1972 op de wereld los gelaten en wordt sindsdien onmiddellijk met l'Oréal geassocieerd. Zeer revolutionair voor zijn tijd werd de slogan een symbool voor de emancipatie van de vrouw.


Kathleen Turner in de jaren '80Scarlett Johansson in 2006


Freida Pinto in 2009

Voordien was het namelijk inapropriete dat een vrouw de vrijheid had om zich op te maken met zelf gekochte producten. Ze moest er steeds uitzien zoals haar hubbie het wou. Luckily, time has changed & kunnen wij nu à volonté beauty producten shoppen.  

Préférence: toen & nu 

De uitspraak werd bedacht voor een TV ad voor de Préférence-haarkleuring. De catch-phrase had zo'n succes dat hij in 1997 uitgroeide tot het internationale statement van het merk. Ook vandaag is hij nog altijd hot en straalt hij moderniteit uit. Van timeless gesproken!


 

De 'Omdat je het waard bent' ambassadrices

Beyoncé Knowles, Doutzen Kroes, Freida Pinto, Claudia Schiffer, Laetitia Casta, Jennifer Lopez, Eva Longoria, Gwen Stefani én Jane Fonda brengen als ambassadrices elk een individuele interpretatie van de slagzin. Deze beauties spraken al meermaals de betoverende woorden uit in een van de l'Oréal-spotjesCheck eens de video's om je geheugen op te frissen. Gwen Stefani, Beyoncé en Doutzen Kroes & Laetitia Casta, allemaal recente 'Omdat je het waard bent' gezichten

Ook de slogan zelf onderging al enkele transformaties. Na 'because I'm worth it' moest de slogan in 2005 toegankelijker worden en besloot l'Oréal om voortaan 'because you're worth it' te zeggen. De bloedmooie celebs leken onmiddellijk al wat meer down to earth en ook de kijkers kregen het gevoel dat ze het wel degelijk waard zijn om de producten te kopen. In 2009 primeerde in onze multicultural society het samenhoringheidsgevoel en veranderde de slogan nog een laatste keer in 'because we're worth it'. 

To celebrate it's 40th birthday, bracht l'Oréal 4 Color Riche-nagellakken op de markt (lees er alles over in het Belmodo.tv-artikel Color happiness by L'Oréal Paris). De speciaal ontworpen grijstint werd voor de gelegendheid "Because I'm worth it" gedoopt en zal vanaf mei 2012 in de winkel liggen. 


 

We have a feeling dat deze slogan nog jaren zal meegaan zonder zijn kracht te verliezen. We actually believe that we're worth it! 

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove.

page loaded