Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Celebrating 150 years Roger & Gallet

Door Angelique op 10.02.2012

Beauty brand Roger & Gallet viert deze maand zijn 150ste verjaardag! WOW! Roger & Gallet is vooral bekend door hun ronde schattige zeepjes in zijdepapier. In de kern van het zeepje wordt er parfum gespoten, zodat de geur extremely forever kan blijven hangen. Nostalgie all the way!

Belmodo.tv trok naar de feestelijke verjaardag van Roger & Gallet in de Vanhaerents Art Collection in Brussel. Een namiddag vol héérlijke geuren, lekkere cupcakes en super veel Roger & Gallet producten. Vier standjes namen je mee op reis door een tuin met de 4 belangrijkste Roger & Gallet thema's; Jean Marie Farina, Thé Vert, Bois d'Orange & Fleur d'Osmanthus

Op 10 april 1862 richtten parfumeurs-apothekers Armand Roger & Charles Gallet het bedrijf Roger & Gallet op. Sindsdien staat het bedrijf voor savoir-faire, authenticiteit & kwaliteit. Een merk dat al snel een eigen opvallende geschiedenis schrijft. 150 jaar later viert Roger & Gallet zijn 150ste verjaardag met een gloednieuwe versie van de beroemde flacon Rouleau de l'Empereur.


Elk product van het beauty merk is geïnspireerd door een continent. De populariteit van Roger & Gallet raakte in de tijd in een stroomversnelling toen Napoleon I de Eau de Cologne van Jean Marie Farina ontdekte. Napoleon was er helemaal weg van en al snel begon zijn hele hofhouding gebruikt te maken van de héérlijke geur.

Ook Joséphine Beauharnais - de allereerste echtgenote van Napoleon I- raakte ondersteboven van de Eau de Cologne Jean Marie Farina. Om haar liefde aan Napoleon te bewijzen, vroeg ze aan de parfumeur om een flacon te bedenken die Napoleon overal mee naartoe kon nemen. Et voilà, de langwerpige flacon de Rouleau de l'Empereur was geboren. 

Om die succesvolle 150 jaar te vieren lanceert Roger & Gallet nu een limited edition van de Rouleau de l'Empereur van de thema's Eau de Cologne Jean Marie Farina, Eau Fraîche Bois d'Orange & de Eau Fraîche Fleur d'Osmanthus. Deze unieke geurtjes zijn vanaf nu te koop & enkel verkrijgbaar bij de apotheek. 

De Eau de Cologne Jean Marie Farina is verfrissend en licht van geur. Citroenmelisse, tijm, rozemarijn, marjolein, ceder- en sandelhout worden gecombineerd. Terwijl de Eau Fraîche Bois d'Orange bundelt mandarijn, basilicum, hout & oranjebloesem. Een verkwikkend parfum. De Eau Fraîche parfumée Fleur d'Osmanthus bevat neroli, osmanthus, sinaasappel, tonkaboom & sandelhout. Een tijdelijke collectie aan uiterste geraffineerde geuren. Aanbevolen verkoopprijs € 45,-.

Check de Roger & Gallet website voor alle informatie. 

page loaded