Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Collection by Yves Saint Laurent

Door Michael op 10.10.2011


Yves Saint Laurent creëert al een halve eeuw onvergetelijke parfums en dat zullen we geweten hebben! Voor hun gouden jubileum van iconische parfums lanceert het modehuis ‘The Collection’. Een reeks van vier historische vrouwen- en mannenparfums.

Bij YSL zijn ze van mening dat deze symbolische geuren samen nog meer waarde hebben en daarom stopten ze de vier pareltjes in twee verzamelboxen. Op die manier wordt enerzijds hun samenhang aangetoond en anderzijds hun persoonlijke karakter  onderstreept. Met deze gedachte in het achterhoofd verenigde YSL – Maison de Parfum-  Y, Yvresse, In Love Again & Nu voor vrouwen en Pour Homme, Jazz, M7 Oud Absolu & Rive Gauche pour Homme voor mannen.

Deze statementparfums kregen een eenvoudige, eerder minimalistische verpakking zodat alle aandacht naar de geur zou gaan en niet naar de ‘mooie’ parfumflesjes. Voor vrouwen kregen de flesjes een matbeige tint, die verwijst naar een vrouwelijke, naakte huid. Voor mannen werd gekozen voor zwarte flesjes, de favoriete kleur van Monsieur Saint Laurent himself.

Mark the date: De limited edition van ‘The Collection’ by Yves Saint Laurent is verkrijgbaar vanaf dinsdag 1 november 2011. 

Tekst & beeld door Aline Vermeiren.

page loaded