Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

All the pretty M.A.C birds

Door Tiany op 14.03.2011

We weten al langer dat M.A.C the king is of make-up, maar ook backstage op alle mogelijke shows zijn ze steeds in de weer om de mooiste looks te creëren en lucky me mocht ik Elke Willemen volgen tijdens een paar van haar backstage avonturen in Parijs.

Nooit zenuwachtig Elke? 

Nee, je weet wat je kan en je probeert gewoon je uiterste best te doen, bovendien worden we ook heel goed opgeleid bij M.A.C en als mijn techniek niet naar behoren zou zijn, zou ik hier niet staan.

MAC_makeup_afvandevorst-06

Waar kijk je naar uit?

De show van Vivienne Westwood vind ik altijd geweldig, het is echt zo'n intrigerende madam met een eigen aparte visie. Het is er ook gewoon heel erg gezellig. De chef de cabine is Val Garland en die heeft in haar leven al gezorgd voor geweldige make-up creaties, dit seizoen moesten we starten met een witte huid en konden we nadien helemaal naar eigen inspiratie met borstel en zwarte verf aan de slag. Het resultaat was dan ook fenomenaal en echt zeer kunstzinnig. Ook de look die Inge Grognard voor A.F. Vandevorst heeft ontwikkeld is fantastisch mooi... net vogels en de techniek is echt een uitdaging. We moeten van de wenkbrauwen 'veertjes' maken en het moet er echt heel erg naturèl uitzien en bovendien ook niet té perfect.

MAC_makeup_viviennewestwood-03 MAC_makeup_viviennewestwood-04

MAC_makeup_vivienne-westwood-02 MAC_makeup_vivienne-westwood-01

Hoe vertaalt M.A.C nu zo'n trend naar draagbare make-up?

In het geval van de 'wenkbrauw/veren' mag je je verwachten aan de opkomst van een stevige wenkbrauw in het straatbeeld, dat zie je nu ook al dat wenkbrauwen mooi gegroomd worden en een beetje dikker horen te zijn. Stop dus met epileren, want je zal je haartjes nodig hebben komende winter.

MAC_makeup_afvandevorst-04

MAC_makeup_afvandevorst-07 MAC_makeup_afvandevorst-08

Gebruik je een speciaal product?

Voor A.F. wordt de huid gewoon heel mooi gemaakt en daarvoor gebruik ik een gloednieuwe foundation die echt geweldig is. De M.A.C Matchmaker past zich helemaal aan de kleur van je eigen huid aan... is technisch echt een heel sterk product, maar helaas nog niet te koop, daarvoor is het nog wel even wachten. Vaak mogen we producten backstage testen en als ze erg goed bevonden worden dan worden ze ook uitgebracht in de shops. Nog een goede test om te zien of een product goed is, is als de modellen het mee grabbelen... dat gebeurt dus ook en dan weten we zeker dat een hit wordt.

MAC_makeup_afvandevorst-01

Wat vind je zo leuk aan je job?

Kijk het is echt hard duty tijdens zo'n fashion week, maar je mag zo'n mooie dingen met je eigen handen doen en werken met zeer fijne mensen. Bovendien vliegt het voorbij, want eens de modellen arriveren in zo'n backstage dan moet je erin vliegen. Ik hou ook van de passie die je ziet tijdens zo'n modeweek, mensen die in deze business werken zijn gewoon heel erg gepassioneerd en dat maakt het zo inspiratievol. 

Kan je al wat trends vaststellen voor de winter van 2011?

Toch wel, we hebben dit seizoen echt vaak gewerkt met invloeden uit de jaren '60. Denk aan een eyeliner in de arcadeboog of dubbele wimpers onderaan de ogen, aan mooie en perfecte huidjes en dus heel veel werk rond de ogen. Eigenlijk zeer mooie looks, ik kijk al uit naar de winter... maar laat die zomer toch maar even komen.

MAC_makeup_afvandevorst-02 MAC_makeup_afvandevorst-03

MAC_makeup_afvandevorst-05

Bauty addicts: volg Elke on Twitter voor heel wat M.A.C loving action.

page loaded