Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bootcamp Pilates…de test!

Door Tiany op 10.10.2009

bootcamp_pilates_04

"Bootcamp Pilates", de naam alleen al doet je vermoeden dat je - in mijn geval -  eraan bent voor de moeite! Maar een mens is vaak nieuwsgierig en soms zelfs een beetje massochistisch, en zodoende trok ik met een klein bang hartje en een best leuk gestylde "work-it-baby" outfit naar Pilates Nation in Antwerpen. Ik werd er ontvangen door Richard en Layal, twee English speaking en zeer mooi getunede bodies van mensen, die mij na de nodige vragen doorverwezen naar een zeer propere ruimte waar ik mijn torenhoge laarzen, kousen en COS kleedje kon vervangen door The outfit. 

Mijn perfect propere trainigsschoenen (want mijn intenties om te gaan joggen vallen steeds in het water) mocht ik aan de kant schuiven, want Bootkamp Pilates gebeurt nu eenmaal op de blote voetjes en op een zogenaamde "reformer"....what's in a name hé! Mrs. Kiriloff dus op de reformer terwijl onze instructeur van dienst -Richard- ons op opzweepende beats het uiterste uit onszelf deed halen. Bootcamp Pilates bleek een combinatie van een stevige fitness training en het sculpteren van spieren - spieren die zodanig verstopt zaten in mijn lijf dat ik zelfs niet wist dat ze bestonden! 

bootcamp_pilates_03

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik fitnessen aan zich echt alles behalve interessant vind, maar deze uit de States overgewaaide nieuwe discipline was een ervaring apart! Niet alleen dankzij de zogenaamde reformer een intensieve experience,  maar ook geweldig hardcore door de afwisseling van oefeningen waardoor buikspieren, bilspieren en armspieren een deftige work-out kregen. Kei hard gaan dus en met momenten bijna willen opgeven, dat is Bootcamp Pilates, maar net toen ik dacht dat ik erbij neer ging vallen, kondigde Richard de aanvang van de "cool down" met de nodige stretch oefeningen die een einde brachten aan mijn gezweet....oef!      

Als we Hollywood mogen geloven is het resultaat na een 2 à 3 wekelijks regime Bootcamp Pilates (gecombineerd uiteraard met gezonde voeding en nog een andere vorm van beweging) een mooi, strak en vrouwelijk lijfken....Ik kan je dus alvast garanderen dat ik vanaf nu vaker zal vertoeven in de Quellinstraat 37, want de ervaring was aangenaam en intensief, kortom, ik had wel degelijk het gevoel een leuke work-out te hebben gedaan op een toestel dat wat mij betreft een killer name heeft ;o) 

bootcamp_pilates_02 bootkamp_pilates_01

www.pilatesnation.be

Pilates Nation - Quellinstraat 37 - Antwerpen

Toevoeging 2 days after the work-out......Ouch, heel mijn lijf doet zeer, teken dat er wel deftig gewerkt is geweest en bewijs dat ik dringend toe ben aan meer Bootcamp Pilates!

page loaded