Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

How to: knip je eigen pony!

Door Patricia op 02.06.2009

Busy ladies met een pony hebben misschien niet altijd tijd en zin om hun " bangs " tussen twee kappersbeurten in het salon bij te laten knippen. De meeste busy ladies zijn dan ook niet de Heidi Klums of Kate Cruises van de wereld, die hun haarstylist op speeddial hebben staan. Sad, but true . Toch zorgt het onderhouden van je pony vaak voor een meer afgewerkte look. De oplossing? Doe het gewoon zelf!

Heidipony katepony

Gouden regels voor het knippen van je eigen pony zijn (proefondervindelijk goedgekeurd door Belmodo.tv):

1. Gebruik de juiste schaar. Botte scharen zijn slecht voor je haar en geven meestal niet het gewenste resultaat. Bij onder andere Hema en het Kruidvat vind je goedkope kappersscharen. Belmodo.tv gaat steeds voor de combinatie van een gewone kappersschaar en eentje met "tandjes", zo krijg je je pony "rommelig". Kwestie van coupe Jommeke te vermijden.

2. Knip voorzichtig, je kan je haar er niet weer aanplakken.

3. Knip je haar wanneer het droog is, zo heb je meer controle over het uiteindelijke resultaat. Wanneer je haar nat is, valt het anders.

4. Knip nooit horizontaal en knip nooit in één keer je hele pony (zie bovenstaand Jommeke-argument). Hierbij helpt de schaar met tandjes.

5. Last but not least: Als je écht geen vaste hand hebt, doe het dan niet!

Belmodo.tv vond op Instyle.com een fijn filmpje waarin New Yorkse kapper Ted Gibson nog eens in 3 stappen uitlegt hoe je je pony het best knipt. Scharen klaar, en actie!

page loaded