Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een namiddagje Sebastian Professional

Door Tiany op 24.03.2009

Het noodlot slaat meestal toe wanneer het écht ongelegen komt: dat zalige zonnige lentegekriebel van de voorbije dagen werd gisteren pardoes weggespoeld door een nooit geziene stortbui. Onze netjes uitziende haardossen waren eraan voor de moeite, maar tot grote opluchting - geluk bij een ongeluk – werden wij van Belmodo.tv toevallig getrakteerd op een namiddagje heerlijke haarverwennerij met dank aan haarexpert Sebastian Professional.

sebastian_01

Het waren echter niet alleen onze dankbare haardossen, die duchtig onder handen werden genomen, ook het gamma aan stylingproducten van Sebastian heeft net een ware metamorfose ondergaan en dat was natuurlijk de boodschap van de avond: ‘the reinvention of Sebastian’. 

Een dikke dertig jaar na de oprichting van Sebastian, voelde het bedrijf zich plots een beetje verloren. Er was nood aan meer creativiteit, aan innovatie, efficiëntie en een sterke identiteit. Tijd voor een grondige restyling dus. Sebastian ging gedurende twee jaar bij zo'n 10.000 klanten en kappers om raad vragen over de sterkste en zwakste punten van het merk. Het resultaat? Een serieuze  downsizing  van ongeveer 200 producten naar iets meer dan 50  goodies !

sebastian_02

In het Antwerpse l'Atelier Geraud (Otto Veniusstraat 23) maakten we kennis met  le nouveau  Sebastian, dat anno 2009 uit vier onderdelen bestaat:  Foundation, Form, Flow en Flaunt.

Foundation  – de naam zegt het zelf - vormt de basis voor onze dagelijkse haarverzorging: dit zijn dus de Sebastian shampoos en conditioners voor fijn/normaal, beschadigd of droog haar.

Op naar de Waagnatie (Hangar 29) om het wow-effect van de Flow, Flaunt en Form wondermiddeltjes op de catwalk te bewonderen.

Flow  zorgt voor de voeding en bescherming van het haar en bevat het  ‘star product’  van Sebastian: de Whipped Crème, dat de lichtheid van mousse combineert met de voeding van een crème. Op de catwalk bewegen de Flow-coupes erop los. Stijl haar is in deze categorie niet welkom. Van zachtgolvend over krullend tot poedelhaar, als er maar  flow  inzit. Sommige kapsels ogen  very seventies , maar  retro   we love !

sebasitan_04

Flaunt  is de  catchy  verzamelnaam voor alles wat garant staat voor glanzend en zijdezacht haar. Deze producten kregen wij Belmodo.tv-lovers maar al te graag op onze haren geshampood en gesprayd, want wat is een glamourlady zonder  glossy hair ? Op de  runway  is schone schijn troef, letterlijk dan. De kapsels zijn gedurfd, zien er  edgy  en  punky  uit. Wij durven gerust onze stoute schoenen aan te trekken wanneer nodig, maar voor deze modelletjes heb je nog net dat beetje méér lef nodig.

sebastian_03

Tot slot zijn er de  Form  producten, voor vorm, textuur en houdbaarheid. In de hoogte werken blijkt in, we vergapen ons aan architecturale haarstandjes en het modieuze motto luidt: hoe bombastischer, hoe beter. Touperen, touperen en nog eens touperen. Wat denk je van het vogelnesteffect of zeg een bontkraag van eigen hoofdhaar je iets? Het wafelijzer van weleer is weer  hot, hot, hot . De vetkuif is onze favoriet voor de avond. Snel naar huis om het in onze badkamer uit te proberen... met de Sebastian styling producten natuurlijk! [tekst: Kirsten Ginckels & Patricia Goijens]

page loaded