Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mevrouw mét wenkbrauw

Door Tiany op 09.04.2008

Volgens wetenschappelijke studies willen we tegenwoordig geen huizenhoge wenkbrauwboogjes meer, maar een natuurlijk lage wenkbrauw zoals Jennifer Connelly en Natalia Vodianova.

Ooit regeerden de Harlows op eenzame hoogte in Hollywood: overdreven hoge wenkbrauwboogjes waar actrice Jean Harlow in de jaren dertig beroemd mee werd. En zelfs nú nog laat tout Hollywood haar wenkbrauwen een paar centimeter liften. Tot nu toe... Het tijdperk van de dunne hoge wenkbrauw lijkt namelijk afgelopen.

Een recent onderzoek van plastische chirurgen aan de Universiteit van Regensburg in Duitsland onder mensen in de leeftijd 12 tot 85 jaar wees uit dat jongere vrouwen een dikkere, lage wenkbrauw zoals bij Jennifer Connelly en modellen als Natalia Vodianova en Nederlands topmodel Lara Stone prefereren. Oudere vrouwen vinden een hoge boog nog steeds het meest aantrekkelijk.

wenkbrauw_01

wenkbrauw_02

wenkbrauw_03

page loaded