Blog  >  Edito

Raf Simons & Dior
Raf Simons & Dior
Foto © Vogue

Raf Simons
Raf Simons final wave at Jil Sander
Foto © Multiple Fashion Disorder

Raf Simons & Dior
FW12
Foto © The Cut

Raf Simons & Dior
Pre Fall 2015
Foto © The Cut

Raf Simons & Dior
Raf Simons & Dior
Foto © Wallpaper

Raf Simons & Dior

Raf Simons & Dior

E Edito

0
Geschreven door Tiany Kiriloff

Ondertussen is het wereldnieuws; Raf Simons neemt afscheid van Dior.

Op 22 oktober 2015 kwamen Dior en de designer met een statement naar buiten waarop ze het scheiden van hun wegen bekend maakten.


Verwarring alom, want niemand had ook maar iets in de gaten van dit vertrek. Zeker niet omdat Raf en Dior zo’n great fit waren samen. Hij had immens respect voor het modehuis en zijn oprichter/designer Christian Dior en gaf de originele designs een moderne upgrade. Met groot succes.

Het niet verlengen van zijn contract is een verrassing. Toch is het niet de eerste keer dat Raf zijn vertrek out of nowhere aankondigt. Ook bij Jil Sander kwam het nieuws heel plots dat hij z’n positie van creative director opgaf. Uiteindelijk bleek dat hij Jil Sander omruilde voor Dior. Het modehuis was namelijk dringend op zoek naar een nieuwe creative director omdat John Galliano’s uitspattingen te ver gegaan waren. Raf bleek een uitermate waardige opvolger.

Vanaf het begin werden Simons en zijn designs enorm geprezen. Toch werd het af en toe subtiel duidelijk dat Raf geen grote fan is van het modecircus dat achter de schermen gebeurt. Dior brengt 6 shows per jaar dus betekent dit dat het non-stop werken is. Dit kan zorgen dat de originaliteit en creativiteit gefnuikt worden maar Raf hield zich sterk en zocht oplossingen. Hij kon rekenen op 2 creative agencies i.p.v. 1, zorgde dat z’n privéleven een sterk fundament was en hij kon uiteraard rekenen op zijn vertrouwde rechterhand Pieter Mulier.

Die laatste vult alles op waar Raf het zich soms ontbreekt. Zo zagen we bijvoorbeeld in Dior & I hoe Pieter er voor zorgde dat het naaiatelier en de dames die er in werkten gesoigneerd werden en dat als Raf volledig opging in zijn creatieve proces Pieter daar was om de praktische kant in goede banen te leiden. Wat er nu gaat gebeuren met Mulier blijft onduidelijk.

Raf Simons maakte duidelijk dat Dior & him op amicale voet uit elkaar gaan en dat het zijn beslissing was om het contract niet te verlengen.

"It is a decision, based entirely and equally on my desire to focus on other interests in my life, including my own brand, and the passions that drive me outside of my work."

Het ga je goed, Raf. We kijken vol verwachting uit naar je nieuwe creaties.

page loaded