Beauty  >  Nails
Zo stop je met nagelbijten Stop die vervelende gewoonte!

Zo stop je met nagelbijten
Stop die vervelende gewoonte!
Foto © Essie

Zo stop je met nagelbijten Verzorg je nagels

Zo stop je met nagelbijten
Verzorg je nagels
Foto © Essie

Zo stop je met nagelbijten Maak je nagels mooi

Zo stop je met nagelbijten
Maak je nagels mooi
Foto © Pro Nails

Zo stop je met nagelbijten

B Beauty

Stop die vervelende gewoonte!

Zo stop je met nagelbijten

B Beauty

0

Nagelbijten is een slechte gewoonte die heel wat mensen niet kunnen laten. Met deze tips leer jij het nagelbijten af.

Nagelbijten zorgt ervoor dat je handen er onverzorgd uitzien. Bovendien is nagelbijten erg ongezond. Door de hardheid van je nagels gaan je tanden slijten en kunnen ze veranderen van stand. Nagelbijten kan soms zelfs zo schadelijk zijn dat je er infecties door kan oplopen en er maagproblemen van kunt krijgen. Enfin, nagelbijten heeft een hoop slechte gevolgen die je enkel kan vermijden door er nu onmiddellijk mee te stoppen.

Moeilijk om te stoppen met bijten? Deze truucjes zouden moeten helpen!

Verzorg je nagels...

De key voor mooie nagels is verzorging. Geef je handen een verzachtend bad met de juiste producten, vijl je – bijna onbestaande – nagels tot ze een iets mooie vorm hebben en onderhoud je nagelriemen. Op die manier zie je al een tikkeltje beter hoe mooi je nagels zouden kunnen zijn. Hou altijd een nagelvijl bij de hand zodat je losse stukjes weg kunt vijlen en er niet verder aan gaat prutsen.

…en maak ze mooi

Kies je favoriete kleurtje nagellak in de winkel en ga er mee aan de slag. Geef jezelf een prachtige manicure om trots op te zijn. Hoe langer je niet bijt, hoe mooier je nagels worden. Als je twee linkerhanden hebt, kan je het ook perfect door een professional laten doen. Misschien is de gedachte dat je zoveel geld aan je nagels uitgaf, wel een extra trigger om niet meer aan je nagels te bijten.

Een extra tip is nagellak met en vieze smaak, die speciaal voor nagelbijters ontworpen is. Wanneer je dan aan je nagels bijt, krijg je een heel erg vieze smaak die ervoor zorgt dat je geen zin meer hebt om nog stukjes af te knabbelen. 

Be strong

Als je merkt van jezelf dat je aan het knagen bent, denk dan even na wat het nut is en waarom je het doet. Dwing jezelf om vijf minuten niet te bijten en voor je het weet, ben je het al vergeten. Een groot deel van het proces is besef!

Hou deze tips goed in het achterhoofd en dan zien jouw handen er na even tanden bijt, absolutely fabulous uit!

Geschreven door Laura De Smet
Nails
page loaded