Fashion  >  News
Yeezy season 4 Kanye met een model

Yeezy season 4
Kanye met een model
Foto © Vogue

YEEZY season 4 Modellen tijdens fitting season 4

YEEZY season 4
Modellen tijdens fitting season 4
Foto © Vogue

YEEZY season 4 Aankondiging casting Yeezy

YEEZY season 4
Aankondiging casting Yeezy
Foto © Kanye West twitter

YEEZY - season 4

F Fashion

Yeezy season 4

YEEZY - season 4

F Fashion

0

Kanye West debuteerde gisteren, nog nét voor de officiële start van New York Fashion Week, met zijn Yeezy season 4 collectie voor Adidas.

De show was - zoals we gewoon zijn van Kanye West - allesbehalve stereotiep. Zijn aankondiging op Twitter dat hij multiracial women only zou casten, zorgde al voor enige beroering in de fashion world en stimuleerde geruchten over racisme en discriminatie. Yeezy himself bleef daarentegen benadrukken dat hij geen controverse in gedachten had. Should we believe him?

De locatie van de show bleef tot op de laatste minuut top secret. Het publiek werd opgepikt door een bus en naar een geheime locatie gebracht, dat achteraf ontmaskerd werd als Roosevelt Island. Ondanks de last minute aankondiging, slaagde Kanye er toch in om een - hoe kan het ook anders - all-star front row vol te krijgen met fashion people van het eerste uur. Pharell Williams werd vergezeld door sterren als Desiigner, Pusha T, Two Chainz en uiteraard ook wifey Kim Kardashian, die samen met zusjes Kylie en Kendal Jenner zo'n 75 minuten fashionably late toekwam.


De show zelf deed zonder meer vreemd aan. Het eerste halfuur kregen we een leger van - zoals beloofd - multiracial vrouwen te zien in strakke nude bodysuits en witte hoodies. Vergezeld door muziek uit Kanye's laatste album The Life of Pablo dat deed denken aan kerkgezang, leek het op de selectiescène uit The Hunger Games

Na wat een eeuwigheid leek te duren, verschenen eindelijk de modellen op de catwalk, maar ze leken de hitte amper aan te kunnen. Met vrouwen die moeizaam hun evenwicht probeerden te bewaren op hun stiletto heeled boots en een struikelende Kylie Jenner lookalike begon de show al snel gelijkenissen te vertonen met een dominospel. Op een gegeven moment schoot een edelmoedige man uit het publiek een model zelfs te hulp.

Wilde Kanye een statement maken door de wanpraktijken van de modewereld in de spotlight te zetten, of was hij er zelf schuldig aan? We weten het niet, but it definitely made people think.


De nieuwe collectie zorgde voor weinig verrassingen. Zoals we gewoon zijn van Yeezy zetten neutrale kleuren en camouflagetinten de toon waardoor het contrast met de vorige seizoenen miniem bleef. De collectie leek met bodysuits, oversized jassen en kniehoge boots een vette knipoog te zijn naar vrouwlief Kim Kardashian haar kleerkast.

Aangezien ik een sucker ben voor tijdloze basicsnude kleuren en oversized everything, ben ik van mening dat je nooit genoeg zo'n items in je kast kan liggen hebben en kan je voor mij met zo'n collectie dus niet veel misdoen. Voor mensen die elk seizoen opnieuw een groundbreaking collectie verwachten die in elk opzicht verschilt met vorige seizoenen, zal deze wellicht teleurstelling zaaien.


Zoals gewoonlijk zijn de meningen rond Kanye weer verdeeld. What's yours?

Geschreven door Anaïs Lybaert
News
page loaded