Fashion  >  News
Tekenen

Tekenen
Foto © Ludovic Lunetier

Tekenen

Tekenen
Foto © Ludovic Lunetier

Tekenen

Tekenen
Foto © Ludovic Lunetier

Tekenen

Tekenen
Foto © Ludovic Lunetier

Tekenen

Tekenen
Foto © Ludovic Lunetier

Tekenen

F Fashion

Tekenen

Tekenen

F Fashion

0
Geschreven door Ludovic Lunetier
News

Mijn probleem is dat ik naar alle brillen kijk. Het ergste is wanneer ik rondwandel en mensen kruis.

Mijn ogen vallen onmiddellijk op de bril. Welk merk, de afwerking, de curves, het materiaal, de sterkte van de glazen,...

Waarom zou dat een probleem zijn, vraag je je misschien af? Wel, mensen denken dat ik ze uit de hoogte kijk. Zo ben ik echt niet. Ik kijk veel te lang naar de bril, wat gênant is voor de persoon die voorbijkomt. Of in tegendeel, ik heb al knipoogskes gekregen van mannen, de situatie was plots gênant voor mij, haha!

Ik ben ervan overtuigd dat de brillen eerst en vooral met de persoonlijkheid van de persoon moet overeenkomen in plaats van eerst naar de gezichtsvormen te kijken.

"Een unieke persoonlijkheid verdient een unieke bril," is het motto van Ludovic

Natuurlijk moeten we zekere maten respecteren. Voor een bril op maat meet ik de vorm van de neus op en hou ik rekening met allerhande andere afmetingen en parameters.

Ik denk graag "out of the box" en ik denk meer aan de persoonlijkheid van de persoon voor wie ik teken. Wat is zijn passie, wat is zijn job, zijn gewoontes? Ik baseer me op de karaktereigenschappen om de vorm of de details te tekenen. Iemand die verlegen is zal nooit een zeer felle roze bril met een dikke rand durven dragen (kan soms fout zijn). 

De keuze van de kleuren en het materiaal hebben een invloed op mijn ontwerpen. Er zijn oneindig veel ontwerpmogelijkheden, zowel voor het design als voor de keuze en combinatie van de materialen, kleuren en maten. Ik heb geen grenzen, ik heb geen theorieën, geen standaards, geen gewoontes, geen basics, …  alles kan, alles mag, alles moet kunnen. 

Ik laat me leiden door het moment zelf, voor de tekeningen reken ik op zo'n 2 weken. Nooit in een keer, ik herpak soms lijnen, krommingen, vormen, …

page loaded