Fashion  >  Looks
Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai speeking of personal style ...

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai
speeking of personal style ...
Foto © metros events

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai Yunalis Mat Zara'ai, stijlicoon in Hijab

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai
Yunalis Mat Zara'ai, stijlicoon in Hijab
Foto © lipstiq

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai less skin, more style

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai
less skin, more style
Foto © shopsaiko

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai bring back the scarf

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai
bring back the scarf
Foto © Vogue

Stylefile: Yunalis Mat Zara’ai

F Fashion

Stylefile: Yunalis Mat Zara'ai

Stylefile: Yunalis Mat Zara’ai

F Fashion

0

De Maleisische singer-songwriter Yunalis Mat Zara’ai verdient zeker een plaatsje op jouw radar. Niet alleen vanwege haar muzikale prestaties, maar ook dankzij haar eigenzinnige stijl.

Het parcour dat Yunalis Mat Zara’ai afgelegd heeft van studente rechten tot singer-sonwriter was niet zonder hindernissen. Uitkomen voor je religie door een hijab te dragen en tegelijk R&B-liedjes schrijven is dan ook niet de meest voor de hand liggend combo. Ze omschrijft zichzelf in haar Instagram-bio als ‘a different kind of modern woman’.

Gelukkig heeft deze eigenwijze Maleisische zich nooit gevormd naar de gangbare pop- en R&B-normen, maar steeds haar eigen ding blijven doen. Ondertussen heeft ze Maleisië ingeruild voor L.A. waar ze vollop aan haar muziek werkt. Nog beter nieuws is dat ze ook een eigen kledinglijn uitbrengt.

Fantastisch en fascinerend is het om iemand die zo een sterke eigen stijl heeft te ontdekken, los van alle heersende schoonheidsidealen en fashion musts. Je kan zien dat Yunalis haar personal style vanuit zichzelf komt, she lives and breaths it en daarom werkt het. Niet zo eenvoudig als het lijkt want een hijab wordt in de hip hop-cultuur nu niet meteen als een trendy accesoire gezien. In Maleisië, waar een blank huid als summum van beauty word beschouwd, werd Yunalis haar bruine tint dan weer niet als 'mooi' beschouwd.

Yunalis weet als geen ander hoe ze al die controversiële dingen moet mixen en het resultaat ziet er geweldig uit!

In deze tijd, waarin iedereen op extreme manieren zijn eigen ding doet op Instagram of op andere social media, zijn labels eigenlijk helemaal niet meer van toepassing. Of ze nu de stempel Hijabster, hiphopster of weer iets nieuw krijgt, maakt niet uit, een stijlicoon is ze zeker en vast. 

Geschreven door Isabelle Leempoels
Looks
page loaded