Fashion  >  News
Style file: Hyphen Hyphen Hyphen Hyphen

Style file: Hyphen Hyphen
Hyphen Hyphen
Foto © Hyphen Hyphen

Style file: Hyphen Hyphen Hyphen Hyphen à la The Simpsons

Style file: Hyphen Hyphen
Hyphen Hyphen à la The Simpsons
Foto © Hyphen Hyphen

Style file: Hyphen Hyphen Santa

Style file: Hyphen Hyphen
Santa
Foto © Rod Maurice

Style file: Hyphen Hyphen Hyphen Hyphen

Style file: Hyphen Hyphen
Hyphen Hyphen
Foto © Technikart

Style file: Hyphen Hyphen

F Fashion

Hyphen Hyphen

Style file: Hyphen Hyphen

F Fashion

0

Hyphen Hyphen, de Franse band, is steevast herkenbaar aan hun vaste recept; geometrie, blauw, goud, glitter en een tikkeltje hipster. Een wondergoeie combo!

Dat hun muziek op het eerste gehoor niet meteen aan Frankrijk en de vele chansons die dat land rijk is doet denken. En ook dat hun stijl niet meteen le vrai Français uitstraalt. Die dingen vielen me instant op toen ik deze 4-koppige groep leerde kennen.


Hyphen Hyphen is bekend dankzij hun hit ‘Just Need Your Love’. In de clip trekken de zwarte lijnen op hun gezichten meteen de aandacht. Een soort warrior paint, maar dan in een moderne en hippe versie. Die geometrische shapes zijn kenmerkend voor de muzikale bende want je ziet ze zelden of nooit zonder. Op award shows, optredens en zelf tijdens het dagdagelijkse leven sieren de black marks hun gezicht.

Hun muziek is het best te omschrijven als een mix tussen discopunk en electrorock. Met invloeden van Talking Heads tot The Klaxons kan het niet anders zijn dan een meer dan genietbaar. Lekker fris, aanstekelijk en melodieus – een ideale soundtrack voor de zomer.Zangeres Santa is een overload aan energie. Springen en dansen as if there was no tomorrow en dat allemaal terwijl ze met haar stem iedereen in vervoering brengt. Er is weinig wat deze dame kan stoppen en daar zijn wij alleen maar fan van. 

Ook de rest van de band heeft aan energie geen tekort. Adam, Line en Zaccharie zijn stuk voor stuk talentvolle artiesten die hun instrumenten met zo veel liefde bespelen dat de pannen van het dak vliegen. 

Hyphen Hyphen is een band die je live moet gezien hebben. Hun charme komt al door in hun platen, maar het zijn de liveoptredens die ieders hart veroveren.

Ze spelen deze zomer op Les Ardentes en als je nog niet van plan was om een ticket te kopen laat deze band dan degene zijn die je over de streep trekt. Ook op Brussels Summer Festival kan je het quatro aan het werk zien. ’t Wordt een mooie zomer …

Geschreven door Laura De Beir
News
page loaded