Fashion  >  News

Charlotte Casiraghi
Foto © Vanity Fair

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi
Foto © Madame Figaro

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi
Foto © Vogue Paris

Style File: Charlotte Casiraghi

Style File: Charlotte Casiraghi
Foto © Sud Deutsche

Style File: Charlotte Casiraghi

Style File: Charlotte Casiraghi
Foto © Paris Match

Style File: Charlotte Casiraghi

Style File: Charlotte Casiraghi
Foto © Poetry Soup

Style File: Charlotte Casiraghi

F Fashion

Style File: Charlotte Casiraghi

F Fashion

0

It-Girl Charlotte Casiraghi en haar royal style zijn het middelpunt van onze style file vandaag.

Killerlooks, blauw bloed, lippen die kunnen concurreren met die van Angelina Jolie, een kast vol jumpingtrofees, een kleerkast die uitpuilt van Gucci & Chanel én een charmante komiek aan haar zijde: some people have it all.

De 29-jarige Charlotte Casiraghi mag dan technisch gezien wel geen prinses zijn, maar als je moeder Caroline van Monaco heet en je grootmoeder niemand minder dan Hitchcock-muze Grace Kelly was ... Nou ja, it’s all in the genes, n’est-ce pas?


Charlotte Casiraghi is de enige dochter uit het huwelijk van Caroline van Monaco en zakenman Stefano Casiraghi, die overleed toen Charlotte amper 4 jaar oud was. Al van kindsbeen af heeft ze een passie voor paarden en ze ontpopt zich al snel tot een ware amazone die menig trofee & titel op haar naam heeft staan.

Niet verwonderlijk dus dat de Monegaskische schone door Gucci gevraagd wordt als muze. Welke andere royal combineert zo moeiteloos elegantie met fashion & ruitersport? Geen enkele jumpingster die stijlvoller op de piste verschijnt dan miss Casiraghi!

Daarnaast stond ze al voor de lens van verschillende grote fotografen en sierde ze al de cover van magazines als Vogue & Vanity Fair.

Ook Karl Lagerfeld ontging haar natuurlijke schoonheid niet. Niet alleen maakt hij voor Charlotte elk jaar een custom dress voor het bekende Bal de la Rose, hij vroeg haar ook voor hem te poseren in een klassiek Chanel-jasje, voor zijn fotoserie The Little Black Jacket.  

Why we love her? Met de natuurlijke elegantie van haar bekende grootmoeder, de verfijnde trekken en nobele uitstraling van haar moeder en die typische nonchalance à la Parisienne die ze overhield aan haar tijd aan de Sorbonne is ze moeiteloos classy en altijd stijlvol. A timeless beauty ...  

Haar kleerkast bestaat uit preppy basics als hemden, blazers en jeans in basic kleuren als wit, blauw & grijs, die ze opleukt met casual sneakers of een boho-panamahoedje.

Voor speciale gelegenheden tovert ze dan weer de meest adembenemende avondjurken tevoorschijn, zoals laatst op het huwelijk van haar broer Pierre Casiraghi met die andere edele schone, Beatrice Borromeo.

Een sprookjesprinses à la bohémienne: waren ze maar allemaal zo!

Bovendien is ze het levende bewijs dat beauty & brains perfect kunnen samengaan: ze heeft niet enkel een diploma filosofie op zak, ze zet zich - zoals het een ware prinses betaamt - in voor verschillende goede doelen

Maar bovenal zet ze zich in voor sustainable fashion: Charlotte is namelijk medeoprichtster van Ever Manifesto, een tijdschrift dat duurzame mode hoog in het vaandel draagt en samenwerkt met de grootste namen in de mode-industrie. What’s not to like about this girl

Geschreven door Kora-Lee Lust
News
page loaded