Fashion  >  News
NOUS

NOUS
Foto © NOUS

NOUS

NOUS
Foto © NOUS

NOUS

NOUS
Foto © NOUS

NOUS

NOUS
Foto © NOUS

NOUS

NOUS
Foto © NOUS

NOUS

NOUS
Foto © NOUS

Maak kennis met NOUS

F Fashion

NOUS

Maak kennis met NOUS

F Fashion

0

Het Belgische modemerk NOUS combineert Indiase ambacht en oude technieken met stijlvolle ontwerpen. Deze damescollectie geeft je een nonchalante, doch elegante look dankzij de handgeweven stoffen en traditionele verftechnieken.

Het duo Geoffrey Gillon en Lore Heyman startte 5 jaar geleden met de multimerken sales agency De Showroom. Je vindt hier unieke merken als Humanoid, Rabens Saloner en Pomandère. Na verloop van tijd besloten ze om ook een eigen collectie op te richten. Daarvoor werken ze samen met een Indiase fabrikant die gebruik maakt van oeroude technieken van verven, weven en borduren.

Al heel snel trokken ze naar Indië, met het prachtig vrouwenlabel NOUS als resultaat. Handgeweven en- gekleurde zijden stoffen zijn de rode draad in de collectie van Geoffrey en Lore.

Dit merk draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarbij wordt gewerkt met een oog voor de werkomstandigheden en het milieu. Back to basics is het motto van NOUS: eerlijke materialen, vakmanschap door Indiase ambachtslieden die er ook eerlijk voor betaald worden. 

Lore en Geoffrey werken het liefste met katoen, wol en zijde om zo de zachte kleuren het best in de verf te zetten. Ze houden zich niet per se aan de trends, maar volgen eenvoudigweg hun buikgevoel. Een item uit de NOUS-collectie is dus zonder twijfel een keeper die je jarenlang kan dragen. 

Bij NOUS gaat antwerpse creativiteit hand in hand met Indiase traditie. Een prachtig gebaar voor al wie van ambacht houdt. Hou dit merk dus zeker in de gaten! 

Geschreven door Camille Laurier
News
page loaded