Fashion  >  News
Natan: De Jurk Edouard Vermeulen

Natan: De Jurk
Edouard Vermeulen
Foto © Alex Salinas

Natan: De Jurk De Jurk

Natan: De Jurk
De Jurk
Foto © Alex Salinas

Natan: De Jurk Edouard Vermeulen met De Jurk

Natan: De Jurk
Edouard Vermeulen met De Jurk
Foto © Alex Salinas

Natan: De Jurk

F Fashion

Edouard Vermeulen

Natan: De Jurk

F Fashion

0

Het Belgische modehuis Natan schenkt dit jaar een prachtig verfijnde couture-jurk aan het ModeMuseum Antwerpen. Naar aanleiding hiervan kwam het MoMu op de proppen met een documentaire die het tot stand komen van de jurk exclusief belicht.

Alle fasen van het ontwerpproces van deze couture creatie werden in eenuitgebreide documentaire vastgelegd. Je volgt er het volledige creatieproces, van het prille ontwerpidee tot en met de de fotoshoot voor het MoMu. Dankzij deze documentaire krijgen we een idee van hoe het creatieve breinen achter Natan, ontwerper Edouard Vermeulen en zijn getalenteerde team, te werk gaan, waw!
 

Het merk Natan is een echt referentie in de Belgische modewereld. Het mag gezegd dat Edouard Vermeulen één van de meest toonaangevende designers van eigen bodem is. Zijn sobere maar verfijnde creaties vonden zelfs hun weg naar een heel aantal Europese koningshuizen. Wat zou koningin Mathilde van deze prachtige jurk denken? 

Dat het creatieproces van deze jurk in een documentaire werd gegoten, is zeer uniek. Musea beperken zich over het algemeen tot de presentatie van het eindproduct en laten bitter weinig van het verhaal achter het item zien. In dit opzicht is deze documentaire dus innovatief. 

Onderstaande teaser maakt ons alvast warm voor deze impressionante expositie!


Expo

Naar aanleiding van deze schenking zal in het ModeMuseum Antwerpen een expo plaatsvinden van maandag 10 oktober 2016 tot zondag 4 december 2016.

Praktische info kan je hier vinden. Go and check it out!

Geschreven door Anaïs Lybaert
News
page loaded