Beauty  >  Skin care


Foto © Popsugar


Foto © Refinery29


Foto © Popsugar

Kiehl’s Rare Earth Pore Cleansing Masque (€ 25,-/125 ml)

Kiehl’s Rare Earth Pore Cleansing Masque
(€ 25,-/125 ml)
Foto © Kiehl's

The Body Shop: Vitamine E Sink In Moisture Mask (€ 18,-/100 ml)

The Body Shop: Vitamine E Sink In Moisture Mask
(€ 18,-/100 ml)
Foto © The Body Shop

Dr Brandt Oxygen Facial Flash Recovery Mask (€ 79,-/40 ml)

Dr Brandt Oxygen Facial Flash Recovery Mask
(€ 79,-/40 ml)
Foto © Dr Brandt

Rodials Dragon’s Blood Eye Masks (€ 39,-/8 stuks)

Rodials Dragon’s Blood Eye Masks
(€ 39,-/8 stuks)
Foto © Rodial

Multitasking? Multimasking!

B Beauty

Multimasking? Multitasking!

Multitasking? Multimasking!

B Beauty

0

Multitasking heb je vast al onder de knie, maar weet je ook wat multimasking is? Makkelijk, doelgericht en gewoon thuis uit te voeren, deze beauty trend!

In de winter is het gemakkelijk om jezelf te hullen in een zachte pyjama, de hele dag te Jessica Jones te bingewatchen en eigenlijk nooit ofte nimmer nog de deur uit te gaan. Call it human hibernation! Ideaal om jezelf te verwennen met een luxueuze at-home facial dus. De nieuwste trend in facial land? Multimasking!

Het ziet eruit als clown contouring met verschillende soorten gezichtsmaskers, maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk niet minder dan logisch. De meesten onder ons hebben eigenlijk een gemengde huid (denk: vette T-zone, maar droge wangen). Er bestaan uiteraard multitaskende gezichtsverzorgingen, maar geef toe: tegelijk onzuiverheden uitdrogen & de aanmaak van talg temperen én extreem hydrateren, het klinkt tegenstrijdig, niet?

Dus waarom niet gewoon verschillende soorten maskers aanbrengen op de verschillende zones van je huid? Een zuiverend masker tegen mee-eters en onzuiverheden, een hydraterend masker voor droge plekjes, een oppeppend masker waar je huid wel een boost kan gebruiken ... Simple comme bonjour en veel doeltreffender. En de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gebruik op je T-zone en vettige kinzone bijvoorbeeld een zuiverend masker dat mee-eters tackelt. Goede opties zijn pore strips, maskers met salicylzuur of kleimaskers. Onze favoriet: Kiehl’s Rare Earth Pore Cleansing Masque (€ 25/125 ml) met witte klei, haver en aloë vera.

Eerder last van een droge kin? Kies dan voor een hydraterend masker als het Vitamine E Sink In Moisture Mask van The Body Shop (€ 18/100 ml). Ook perfect voor droge wangen of andere droge, schilferige plekjes.

Zien je voorhoofd of wangen er vaal, dof en vermoeid uit? Kies dan een brightening mask voor een instant stralende huid. Mijn laatste nieuwe verslaving is het schuimende Oxygen Facial Flash Recovery Mask van Dr Brandt (€ 79/40 ml). Skincare magic!

Ook de gevoelige, delicate huid onder de ogen kan wel een extraatje gebruiken. Kies daar voor een masker dat ontzwelt en rimpels en fijne lijntjes tegengaat. Rodials Dragon’s Blood Eye Masks (€ 39/8 stuks) zijn patches met drakenbloedboomextract, hyaluronzuur en arnica die meteen zorgen voor een wakkere blik!

Geschreven door Kora-Lee Lust
Skin care
page loaded