Fashion  >  Trends
Mentale Detox Begin 2016 met een helder hoofd

Mentale Detox
Begin 2016 met een helder hoofd
Foto © plumprettysugar

Mentale Detox sluit je 20 minuten van de wereld af en je bent weer extra gefocust voor de rest van je dag.

Mentale Detox
sluit je 20 minuten van de wereld af en je bent weer extra gefocust voor de rest van je dag.
Foto © foreverfaith3

Mentale Detox Leegmaken dat drukke hoofd!

Mentale Detox
Leegmaken dat drukke hoofd!
Foto © josefin.chic

Mentale Detox Bereik diepe rust dankzij transcendente meditatie

Mentale Detox
Bereik diepe rust dankzij transcendente meditatie
Foto © secret dreamlife

Mentale Detox Stap voor stap leren mediteren met Headspace.

Mentale Detox
Stap voor stap leren mediteren met Headspace.
Foto © Headspace

Mentale Detox Gepersonaliseerde meditatie met Mindfulness.

Mentale Detox
Gepersonaliseerde meditatie met Mindfulness.
Foto © Mindfulness

Mentale Detox Maak je hoofd leeg met Omvana

Mentale Detox
Maak je hoofd leeg met Omvana
Foto © Omvana

Mentale Detox How are you feeling?

Mentale Detox
How are you feeling?
Foto © Pacifica

Mentale Detox

F Fashion

Mentale Detox

Mentale Detox

F Fashion

0

Raken jouw goede voornemens steeds weer bedolven onder andere beslommeringen? Meditatie is misschien wel de manier om op het rechte pad te blijven.

Minder stress, meer bewegen, gezond eten ... Het nieuwe jaar begint altijd optimistisch, maar op de een of andere onoverkomelijke manier heb je ineens weer veel te veel zaken aan je hoofd en absoluut geen tijd meer voor de goede voornemens.

Tijd voor een mentale detox, druk de refresh knop bij jezelf eens in! Een ideale manier om tot rust te komen is meditatie. Maak 20 minuten per dag je hoofd compleet leeg en je zal merken dat je je gedachten veel beter kan focussen. Zo blijf je geconcentreerd op de doelen die je je voor ogen hebt gesteld en laat je je minder snel afleiden door bijzaken. Opwaarts met die productiviteit dus! Of je nu aan het studeren bent of een JusJus kuur volgt, je zal het langer volhouden als je mentaal sterker staat.

De trend onder de celebs met als grootste fan David Lynch is transcendente meditatie. Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, ... ze maken allemaal 20 minuten per dag vrij in hun drukke schema om naar een diepe toestand van rust te gaan. Om daarna weer op volle kracht te kunnen doorgaan met hun drukke drukke leventjes.

Het proberen waard, n’est pas? Wat je doelen ook mogen zijn, zet ze dit jaar wat mentale kracht bij door een beetje meditatie. Geen idee hoe je eraan begint? Om te beginnen kan je het met de volgende apps zelf eens testen!

  • Headspace is de ideale app om stap voor stap te leren mediteren. In een 10 stappen-plan wordt je dag na dag begeleidt tijdens je eerste meditatie stappen. De sessies zijn maar 10 minuten en je wint er achteraf dubbel zoveel tijd mee.
  • Ook een handige app om de basis van meditatie onder de knie te krijgen is Mindfulness. Hier kan je zelf verschillende soorten meditatie kiezen of je eigen gepersonaliseerde meditatie samenstellen.
  • Een zwerm gedachten aan je hoofd? Open Omvana, de app is simpel en doeltreffend. Je vinger volgt een vlekje op het scherm. Zo ben je traag en aandachtig met slechts 1 ding bezig, verbazingwekkend hoe rustgevend dat kan zijn voor die overbezette hersens.
  • Met Pacifica kan je doelgericht werken. Om te beginnen stel je je eigen goals in. Je kan ook je gemoedstoestand aangeven en de app vraagt je ook vriendelijk op verschillende tijdstippen hoe je je voelt. Zo kan je volgen of je meditatie restultaat oplevert.

Ziezo, geen excuses meer, in 2016 ga je recht op je doel af!

Geschreven door Isabelle Leempoels
Trends
page loaded