Fashion  >  News

MARNI doet het met Zalando

F Fashion

MARNI doet het met Zalando

F Fashion

0

Dat Zalando zo nu en dan graag eens een spectaculaire samenwerking aangaat, is geen geheim. Dit keer wisten ze MARNI te strikken.

Wat er gebeurt wanneer je het vooruitstrevende, innovatieve imago van MARNI kruist met alombekende, gevestigde schoenenmerken als o.a. Dr. Martens en Reebok? Zalando moet het zich zo'n goed halfjaar geleden ook afgevraagd hebben. De online store benaderde het Italiaanse luxemerk namelijk met een voorstel om de handen in mekaar te slaan en enkele van hun best verkochte merken een upgrade te geven.

MARNI twijfelde niet, het merk is er namelijk van overtuigd dat deze samenwerking ervoor zal zorgen dat "de esthetiek van MARNI vanuit een nieuw perspectief te beleven en te waarderen" zal zijn. Het merk stak de schoenenmerken Reebok, Timberland, Dr. Martens en Vans in een volledig nieuw kleedje en dat maar liefst in 19 verschillende stijlen. 

"Met dit project slaan we een nieuwe weg in met modesamenwerkingen, waarbij we innovatief en gedurfd zijn, maar trouw blijven aan ons kernaanbod van mode en schoenen." - Jolanda Smit, Global Brand Communications Director van Zalando

De keuze van de merken was zonder twijfel strategisch. Gezien het om vier verschillende brands gaat, is er zeker voor elk wat wils en kon het ontwerpersteam van MARNI heel wat verschillende kanten op. 

"Het customizen van de vier gevestigde merken met elk een eigen stijl, was een spannende uitdaging voor MARNI, aangezien je een balans moet vinden tussen verscheidene elementen en verschillende identiteiten van de merken. Door deze exclusieve multi-brand capsule collectie, nemen we de klant mee in de creatieve wereld van MARNI." - MARNI

De campagnebeelden voor de collectie werden op een unieke manier geshoot. De making-off video mogen wij als eén van de eersten aan jullie voorstellen:


De limited edition collectie zal exclusief bij Zalando verkrijgbaar zijn vanaf donderdag 27 oktober 2016. Wij zijn alvast enorm excited!

Geschreven door Amélie De Rycke
News
page loaded