Beauty  >  Hair
Lanya's Web.shop Vintage 40's schoenen

Lanya's Web.shop
Vintage 40's schoenen
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop Vintage Hawaiian shirt

Lanya's Web.shop
Vintage Hawaiian shirt
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop Bloemenrok van Dries Van Noten

Lanya's Web.shop
Bloemenrok van Dries Van Noten
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop Vintage 40's schoenen

Lanya's Web.shop
Vintage 40's schoenen
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop Vanessa Bruno kleedje. Geshoot op m'n nieuwe locatie, vriendin Géraldine's zeer cool huis met bijpassend cool interieur.

Lanya's Web.shop
Vanessa Bruno kleedje. Geshoot op m'n nieuwe locatie, vriendin Géraldine's zeer cool huis met bijpassend cool interieur.
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop Vintage glitterbroek. Geshoot op m'n nieuwe locatie, vriendin Géraldine's zeer cool huis met bijpassend cool interieur.

Lanya's Web.shop
Vintage glitterbroek. Geshoot op m'n nieuwe locatie, vriendin Géraldine's zeer cool huis met bijpassend cool interieur.
Foto © Layna Isle Vancauteren

Lanya's Web.shop M'n eigen

Lanya's Web.shop
M'n eigen "Layna's web.shop" stempel. Je kan eender welke stempel voor € 10,- laten maken bij de Ava.
Foto © Layna Isle Vancauteren

Layna’s Web.shop

B Beauty

Vintage 40's schoenen

Layna’s Web.shop

B Beauty

0
Geschreven door Layna Isle Vancauteren
Hair

Zoals ik bij de vorige post al liet weten heb ik dus een tijdje geleden een vintage webshop opgestart.

Ik merkte dat ik zo een overvloed aan kleding had dat ik zo veel dingen niet eens meer droeg omdat ik vaak niet meer wist dat ik het had.. Je kent het fenomeen wel ... Ik kwam dan op het idee om de dingen op Facebook te verkopen. Ik had zo'n webshops al vaker zien passeren in m'n news feed op Facebook, dus ik moest niet echt heel ver zoeken voor het idee.

Ik woonde net voor ik hier in Gent ben komen wonen, een jaartje alleen in een appartement in het dorp waar ik ben opgegroeid. Zo'n dorp langs een steenweg. Vrij deprimerend eigenlijk, maar ik had wel uitbundig veel tijd om vanalles te doen. Ik heb dan een soort van mini studio'tje opgesteld in m'n slaapkamer en dankzij de timer functie van m'n camera kon ik alles zelf doen. Heel DIY dus. Maar het werkte. Want al na enkele minuten na het posten op Facebook, had ik al bijna meer als de helft "verkocht".

De bedoeling is dat als je een stuk ziet dat je graag wil, je onder de foto "SOLD" of "VERKOCHT" plaatst. De prijzen staan altijd bij de stuks en af en toe heb je er wel een designerstuk tussen staan zoals Margiela, Dries Van Noten of Isabel Marant.

Ik denk dat de succesformule van zo'n webshop, of toch in mijn geval, de lage prijzen zijn en ook het feit dat ik de stuks al op voorhand heb geselecteerd in de vintage winkels en op mijn eigen manier heb gestyled. Ik denk altijd na over wat ik bij wat aandoe, om toch een volledige look te creëren. Vaak hoor ik toch dat mensen niet graag in vintage winkels komen, omdat er te veel keuze is en het er vaak heel rommelig uitziet. Het is voor mij ook wel soms een overrompeling van kleding, maar ondertussen weet ik wel welke stuks uit te kiezen.

Belangrijkste bij het kiezen van vintage is voor mij vooral eerst kijken naar het materiaal waarvan het gemaakt is. Veel "goedkopere" vintage is gemaakt uit polyester en dat wil je eigenlijk echt niet. Het stinkt zo vreselijk als je er in zou zweten en vaak blijft dat geurtje er in hangen, al van in de winkel. Probeer ook af en toe je stuks naar de droogkuis te brengen, want je weet ook niet altijd waar het heeft gezeten en soms zou er wel wat vocht of schimmel in kunnen gekropen zijn. Dus bij wollen jassen bijvoorbeeld best altijd eerst laten kuisen!

Ik hou zelf ook niet echt van de 80's mouwen; veel te breed en het is nooit flatterend. Dus dat helpt ook altijd al bij de selectie. Ook helpt het om te zoeken naar een leuke print. Maar goed, als je echt vintage shopt moet je wel vaak en lang winkels afschuimen want het gaat hem echt om dat juiste stuk en dat vind je niet altijd zomaar.

Omdat ik niet altijd een eindeloze voorraad van kleding bij de hand heb, heb ik het idee gekregen om m'n héél modieuze vriendinnen te vragen om mij wat kleding door te geven die ze zelf niet meer dragen. Zo worden ze zelf guest sellers op Layna's web.shop. Ik verkoop hun stuks op dezelfde manier als de mijne en neem zelf een klein percentage van de verkoop. Zo blijf ik altijd nieuwe maten en spullen binnenkrijgen.

Neem allemaal zeker een kijkje op m'n webshop op Facebook: Layna's web.shop!

Er zijn nog wat dingen beschikbaar en vanaf volgende week komen er een heleboel nieuwe stuks online!

Love, L.

page loaded