Fashion  >  News
Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar

Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar
Foto © L'Opinion

Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar

F Fashion

Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar

Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar

F Fashion

0

The word is out, Lanvin heeft een opvolger voor gewezen hoofdontwerper Alber Elbaz gekozen. Sinds dit weekend staat Bouchra Jarrar aan het artistieke roer bij Lanvin.

De Israëlische Elbaz, die 14 jaar de scepter zwaaide bij Lanvin stapte in oktober 2016 (vermoedelijk) naar aanleiding van strubbelingen met de CEO van het Franse modelabel op. De Lanvin-fakkel werd op vrijdag 11 maart 2016 doorgegeven aan Bouchra Jarrar, een Frans-Marokkaanse mode-ontwerpster uit Cannes die al heel wat op haar palmares heeft staan. Zo werkte ze o.a. samen met Nicolas Ghesquière voor Balenciaga en ontwierp ze lang juwelen voor het jewelry department van Jean Paul Gaultier. Daarnaast liet Jarrar ook haar creativiteit de vrije loop voor Christian Lacroix Couture en haar eigen couture label dat ze in 2010 lanceerde. 

De CEO van Lanvin Michèle Huiban heeft er alvast vertrouwen in en liet Jarrar in Women's Wear Daily optekenen als een ontwerpster wiens stijl naadloos aansluit bij de waarden en authentieke stijl waar het Franse modehuis zo bekend om staat. Jarrar zelf staat nu voor de ontzettend moeilijke taak om het slabakkende merk opnieuw leven in te blazen, een uitdaging die ze met veel plezier op zich neemt: 

"Joining Lanvin meets a desire to expend my creation to wider fields of expression. It is my intention to bring to Lanvin the harmony and consistency of a fashion designed for women, a fashion of our time." - Bouchra Jarrar, gloednieuw artistiek directeur van Lanvin

De debuutcollectie van Jarrar voor Lanvin mogen we in oktober op de runway verwachten. Wij verwachten ons aan een collectie waar een dagelijkse look en feel centraal staat en de 15 jaar expertise van Jarrar in de kijker zet. Benieuwd of ze deze verwachtingen zal inlossen!

Geschreven door Amélie De Rycke
News
page loaded