Fashion  >  News
Marlies Dekkers x The Awakening: the movie Awaken your senses

Marlies Dekkers x The Awakening: the movie
Awaken your senses
Foto © Marlies Dekkers

Kortfilm van Marlies Dekkers Marlies Dekkers

Kortfilm van Marlies Dekkers
Marlies Dekkers
Foto © Fashiolistastoryblog

Marlies Dekkers x The Awakening: the movie

F Fashion

Marlies Dekkers x The Awakening: the movie

Marlies Dekkers x The Awakening: the movie

F Fashion

0

Marlies Dekkers maakt provocerende kortfilm over hedendaags feminisme.

Marlies Dekkers slaagde erin om met haar baanbrekende designs de lingeriewereld voorgoed te veranderen. Al haar ontwerpen zijn geïnspireerd op haar eigen visie op het leven. Het is haar doel om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven.

Op zondag 29 november 2015 viert de lingerieontwerpster haar 50ste verjaardag en naar aanleiding van dat gebeuren lanceert ze de kortfilm 'The Awakening'.

De film van om en bij de 4 minuten is rauw en provocerend en omvat haar visie op het hedendaagse feminisme. Ze wil hiermee het feminiene feminisme vieren, voor all the ladies on this planet.

De bedoeling is om de stereotypen te ontmantelen die onze samenleving domineren zoals de skills, intelligentie of ambitie om te slagen. We need a female-forward mindset: vrouwen die beseffen dat het vanuit zichzelf moet komen, het zelfvertrouwen voelen, denken en uitstralen.

"We zijn de third movement, de derde feministische golf. We are females, moving forward!" aldus Marlies Dekkers.

De kortfilm van Marlies gaat dan ook niet over haar collecties of enige toekomstplannen, het gaat over het feministische nalatenschap die ze wil opbouwen voor vrouwen.


Het is Marlies haar wens dat de film gedeeld wordt via social media zodat het alle vrouwen ter wereld kan bereiken. Ze wil verder werken aan een wereld waarin vrouwen zich kunnen bevrijden van sociale en culturele beperkingen. Dus is het ook aan jullie; share away!

Geschreven door Griet Demuynck
News
page loaded