Beauty  >  Skin care
Just shave it! Luxueus scheren doe je zo!

Just shave it!
Luxueus scheren doe je zo!
Foto © sheknows.com

Foaming scheerzeep Zoals vroeger gaan we opnieuw werken zoals de echte barbers met borsteltje en een dikke schuimlaag.

Foaming scheerzeep
Zoals vroeger gaan we opnieuw werken zoals de echte barbers met borsteltje en een dikke schuimlaag.
Foto © hotbeautyhealth.com

DIY scheerzeep Deze scheerzeep van Truefitt & Hill schuimt na aanraking met warm water. Je eigen homemade scheerschuim. (€ 44,50)

DIY scheerzeep
Deze scheerzeep van Truefitt & Hill schuimt na aanraking met warm water. Je eigen homemade scheerschuim. (€ 44,50)
Foto © Truefitt & Hill

Grooming Lounge shaving bowl Ziet er fancy uit én is handig om je homemade scheerschuim goed in te mixen voor het aanbrengen op de baard. (€ 32,50)

Grooming Lounge shaving bowl
Ziet er fancy uit én is handig om je homemade scheerschuim goed in te mixen voor het aanbrengen op de baard. (€ 32,50)
Foto © Grooming Lounge

Shaving brush Deze scheerborstel uit de Wellington collectie met silvertip is dé borstel onder de scheerborstels. (€ 166,-)

Shaving brush
Deze scheerborstel uit de Wellington collectie met silvertip is dé borstel onder de scheerborstels. (€ 166,-)
Foto © Truefitt & Hill

Safety razors Met zijn 6 standen om de hoogte van je mesje aan te passen zorgt het Merkur chrome futura razor voor de ideale scheerervaring. (€ 97,-)

Safety razors
Met zijn 6 standen om de hoogte van je mesje aan te passen zorgt het Merkur chrome futura razor voor de ideale scheerervaring. (€ 97,-)
Foto © Merkur razors

Cut- troath razor De naam klinkt vrij gevaarlijk van dit mes, maar het is ideaal om die lastige, stugge nekhaartjes glad en smooth te verwijderen. (€ 222,-)

Cut- troath razor
De naam klinkt vrij gevaarlijk van dit mes, maar het is ideaal om die lastige, stugge nekhaartjes glad en smooth te verwijderen. (€ 222,-)
Foto © Dovo

Alum Block Dit mineraal zorgt in 1,2,3 dat het bloeden na het scheren stopt. Een ongelukje is snel gebeurd. (€ 18,50)

Alum Block
Dit mineraal zorgt in 1,2,3 dat het bloeden na het scheren stopt. Een ongelukje is snel gebeurd. (€ 18,50)
Foto © The Art Of Shaving

Pre- shaving crème Een crème die met havermout extracten die je huid voedt en soepel maakt voor je aan de scheerbeurt begint. (€ 12,50)

Pre- shaving crème
Een crème die met havermout extracten die je huid voedt en soepel maakt voor je aan de scheerbeurt begint. (€ 12,50)
Foto © Proraso

Aftershave olie Een voedende olie, zoals deze van Castle Forbes,om je huid te kalmeren na het scheren is een vaste waarde voor een ideale scheerervaring.

Aftershave olie
Een voedende olie, zoals deze van Castle Forbes,om je huid te kalmeren na het scheren is een vaste waarde voor een ideale scheerervaring.
Foto © Castle Forbes

Just shave it! De perfect geschoren man.

Just shave it!
De perfect geschoren man.
Foto © Philips

Just shave it!

B Beauty

Just shave it!

Just shave it!

B Beauty

0

Scheren is voor vele mannen onder ons een road trip to hell. Om de pijn wat te verzachten kan je bij mij terecht voor tips. Luxueus scheren doe je zo!

Ik weet het maar al te goed; hoe langer de baard, hoe beter. Plots willen alle vrouwen een reïncarnatie van een soort vikking. De meeste mannen zijn sloffen en doen dus braaf mee en luisteren naar hun ladies. Vanaf het moment dat je vlechtjes in je baard kan draaien is het misschien tijd om nog eens grote kuis te houden. Ook proper geschoren mannen kunnen hun jonkvrouwen optillen en ontvoeren als het moet. 

Wat nu als je van een baard terug naar een baby velletje wil gaan? Een gladde huid, een strakke glimmende kaaklijn en die fresh look op je gezicht toveren kan enkel en alleen maar met het beste van het beste. Voor de Belmodo boys die hun botte scheermesjes beu zijn is er maar 1 oplossing: volg mijn tips en je kan met een gerust hart afscheid nemen van die onverzorgde stoppels! 

Barber style

Geen feilloos eindresultaat zonder een goede basis. Goedkoop scheerschuim, ik zal even geen merken noemen, zorgt vaak voor irritaties, uitslag of een stroeve scheerervaring. Zacht schuim, zonder parfum en andere additieven is een echte go to als je achteraf een aangenaam gevoel wil. Deze 3 items zullen jou daarin perfect kunnen helpen. Meng de zeep met je borstel in de shaving bowl. Maak cirkelvormige bewegingen met warm water en de zeep zal beginnen schuimen. Je krijgt een gladde, silky foam die je huid lekker zal pamperen tijdens het scheren. 

Mesjes

Gooi die scheermesjes van de kruidenier achter de hoek snel weg! Noodzakelijk voor een ideale scheerbeurt is dat je mesjes vlijmscherp zijn. Je wil geen enkel haar missen of 1000x dezelfde scheerbeweging moeten herhalen om 1 mini haartje te verwijderen. Daarbij zijn de haartjes in de nek veel moeilijker weg te krijgen. Ze groeien vaak in verschillende richtingen waardoor het een hele opgave wordt om ze pijnloos te doen verdwijnen. Zeker als je om 6 uur 's ochtends aan die vreselijke scheer-routine moet beginnen kan je vaak al eens meer wegscheren dan enkel stoppels. De cut-troath razors, hoe eng deze naam ook mag klinken, zijn speciaal ontworpen om elk nekhaar, welke groeirichting dan ook, in 1 beweging te kunnen verwijderen. 

Voor- en naverzorging

Scheren kan soms gevaarlijk en heel pijnlijk zijn. Een sneetje hier en daar is niet echt uitzonderlijk. Ben ik blij dat ik mijn baardje kan laten staan... Als je geen voor- en nazorg maatregelen voorziet kan je het vergeten. Een rustgevende crème voor en een voedende olie na beschermen de huid tegen mogelijke irritaties en ingegroeide haartjes. 

Kijk eens aan! Helemaal clean, shiny én nog steeds even knap als de moderne vikking versies. 

Geschreven door Jan Van Eldere
Skin care
page loaded