Fashion  >  News
The Devil Wears Prada The Devil Wears Prada gaat over het harde modewereldje.

The Devil Wears Prada
The Devil Wears Prada gaat over het harde modewereldje.
Foto © The Devil Wears Prada

Fashion stylist  Kleren, kleren en nog eens kleren: het leven van een fashion stylist.

Fashion stylist
Kleren, kleren en nog eens kleren: het leven van een fashion stylist.
Foto © moicontrelavie

Teamwork Teamwork is belangrijk.

Teamwork
Teamwork is belangrijk.
Foto © ID Images

Fashion intern In de modewereld is het normaal dat je onderaan de ladder begint.

Fashion intern
In de modewereld is het normaal dat je onderaan de ladder begint.
Foto © Hercampus

Fashion stylist Kleren, kleren en nog eens kleren: het leven van een fashion stylist.

Fashion stylist
Kleren, kleren en nog eens kleren: het leven van een fashion stylist.
Foto © Gotoglamourgirl

Fashion stylist Een goede fashion stylist kan een situatie snel omtoveren tot iets creatiefs.

Fashion stylist
Een goede fashion stylist kan een situatie snel omtoveren tot iets creatiefs.
Foto © Vam

How to be a fashion stylist

F Fashion

The Devil Wears Prada

How to be a fashion stylist

F Fashion

0

Je droomt ervan om fashion stylist te worden? Het lijkt inderdaad wel een droomjob, maar voor je eraan begint, lees onze tips & tricks.

Nowadays is het ontzettend hip and cool om jezelf een fashion stylist te noemen in de wondere wereld van la mode. Het lijkt wel alsof iedereen die iets met fashion te maken heeft, of dat graag zou willen, zichzelf een stylist kan/mag noemen.

Maar is het wel zo makkelijk? Wanneer is het terecht om jezelf een stylist te noemen? Let me paint a fashionable picture for you.

Allereerst is the most important thing om te weten wat de job precies inhoudt. Trust me, het is veel meer dan enkel wat mooie kleren bij elkaar smijten en daar een hedendaags en mooi plaatje van maken.

Don’t get me wrong, een fashion stylist’s main job is weldegelijk om visual images te creëren die gebruikt worden in o.a. modemagazines of muziekvideo's. Toch gaat het veel verder dan enkel dat. Voorbereiding is uitermate belangrijk en team work is cruciaal.

There's no I in team

Je wordt als stylist aangenomen met als hoofddoel het concept dat ze je opdragen feilloos en modieus uit te werken. Een breed netwerk opbouwen tijdens je carrière is het meest belangrijke wat je doet zodat je met professionals kan samenwerken om het einddoel zo mooi mogelijk te bereiken. Hair stylists, make-up artists, fotografen, modellen, model agencies, fashion designers, showrooms en ga zo maar verder … Uiteindelijk is dit the hardest part of the job.

Je werkt met pro’s samen die elk een eigen visie en goesting hebben. Jouw job is er ook 1 van coördineren. Je zorgt ervoor dat het gehele team content is en dat iedereen z’n creatief ei kwijt kan. Als, for example, de fotograaf, het model of eender wie van ‘t team een bepaald beeld niet ziet zitten, dan zoek je een manier om het concept om te vormen naar wat er wel kan geshoot worden, zonder in te boeten aan het gehele vooropgestelde concept.

Start from the bottom

Je start als aspirerende stylist helemaal onderaan de ladder. Taakjes als de kledij ophalen, ophangen, strijken, opvouwen, afspelden, terugbrengen ... behoren zonder aarzelen in je takenpakket. Keep your head down, never complain en hou je oren open. Zo leer je ’t best. Denk nooit, maar dan ook nooit dat je té goed bent voor een bepaalde taak. Oh, and the pay will be shit. Ofwel krijg je niks, ofwel krijg je small change. Je doet het om ervaring op te doen en jezelf naar boven toe te werken.

"I like, I don't like"? Nobody cares.

Een ander belangrijk aspect is dat jouw eigen persoonlijke stijl totààl niet van belang is. Wat jij wel of niet mooi vindt doet er niet toe. De bedoeling is dat je het gehele spectrum kan zien en op professionele wijze te werk kan gaan. Als je die ene jurk of schoen moet gebruiken tijdens een shoot maar je vindt het item wansmakelijk lelijk, dan doe je dat toch. Zonder morren. Period. Make it work.

Lights, camera, creativity!

En dan, het meest essentiële; creativiteit! Dat gaat van oplossingen bedenken voor onverwachte issues tot kledij op een vindingrijke en vernieuwende manier gebruiken.

Andere key factors om te onthouden als je werkt als stylist: werken in een studio is (meestal) veel trickier dan werken op locatie, 1 of meerdere modellen vergen verschillende soorten aandacht en werken met kinderen of dieren is het lastigste wat je kan doen.

Oh, lees en volg vooral deze FashionInternProblems Tumblr. It's exactly like that.

To be continued!

Geschreven door Laura De Beir
News
page loaded