Beauty  >  News
Dear Lord, the beauty bible is here! Dear Lord, the beauty bible is here!

Dear Lord, the beauty bible is here!
Dear Lord, the beauty bible is here!
Foto © beautyminded

Weleda Cellulitis Olie

Weleda Cellulitis Olie
Foto © La Lionne

Weleda Cellulitis Olie

Weleda Cellulitis Olie
Foto © Tiny Touch Ups

Hoe groen zijn cosmeticamerken nu echt?

B Beauty

Dear Lord, the beauty bible is here!

Hoe groen zijn cosmeticamerken nu echt?

B Beauty

0

Gehypte producten die vliegensvlug de deur uit vliegen. We kennen ze allemaal. Helaas schuilt er een pijnlijke waarheid achter deze beautymerken.

Cosmeticawereld onder de loep

Vaak vraag ik mij af hoe cosmeticamerken het voor elkaar krijgen om hun ethische waarden te volgen en terwijl het prijskaartje van hun producten extreem laag te houden.

Onlangs werd de beautywereld blootgelegd door StoereVrouwen, een platform over duurzame thema’s, en Rank a Brand. Zij brachten een verrassend verslag uit waardoor je in het vervolg twee maal zal nadenken voor je helemaal los gaat in de drogisterij.


Het rapport

Om beauty brands te evalueren op hun ‘groenheid’ worden verschillende belangrijke punten binnen thema’s zoals klimaat, milieu, dierenwelzijn, gezondheid en arbeidsomstandigheden geëvalueerd.

Spoiler: heel wat van jouw favoriete beautymerken kregen een enorm slecht rapport. Eentje waar ik niet mee zou durven thuiskomen. #FAIL

Het groenste cosmeticamerk

Is er überhaupt wel een beautymerk dat zichzelf groen mag noemen? Helemaal bovenaan de lijst van best scorende merken staat het bio beauty brand Weleda. Het Zwitserse merk is vooral gekend voor zijn biologische en natuurlijke verzorgingsproducten die geen kunstmatige stoffen bevatten.

Weleda heeft zijn goed rapport vooral te danken aan de manier waarop het bedrijf met milieu en gezondheid omgaat. Yay! Maar ook Dr. Hauschka, Logona en Santé mogen zichzelf een schouderklopje geven!

Werk aan de winkel

Helaas ken en gebruik ik heel wat cosmeticamerken zoals Aveda, Biodermal, Kruidvat, Estée Lauder, HEMA, M.A.C, Rituals, De Tuinen en Rimmel London die onderaan de lijst, in het rood, verschijnen.

Hopelijk werden ze door dit ontnuchterend rapport goed wakker geschud en nemen ze hun probleem meteen onder handen. Voorlopig laat ik deze beauty brands toch maar links liggen. #Groenmeisje

Ben jij een bewuste consument?

Jezelf bewust maken van waar producten vandaan komen en in welke omstandigheden ze geproduceerd worden, is een werk van lange adem. Tip: download de app van Rank a Brand en gebruik deze wanneer je gaat shoppen. Zo zie je meteen of de producten die je wil kopen duurzaam zijn!

Geschreven door Fleur Vanslembrouck
News
page loaded