Beauty  >  Skin care
Laat je benen stralen!

Laat je benen stralen!
Foto © huffingtonpost.com

Get your scrub on!

Get your scrub on!
Foto © Caudalie

Fig Fiction Body Scrub

Fig Fiction Body Scrub
Foto © & Other Stories

Heerlijk gladde benen

Heerlijk gladde benen
Foto © Avenue media

Herontdek Philips Beauty IPL Prestige via Philips - € 449,99

Herontdek Philips Beauty
IPL Prestige via Philips - € 449,99
Foto © Philips

Herontdek Philips Beauty Lumea Essential via Philips - € 199,99

Herontdek Philips Beauty
Lumea Essential via Philips - € 199,99
Foto © Philips

Eindig je dag met dit hemels badritueel Rituals Sakura Body Cream - € 17,50

Eindig je dag met dit hemels badritueel
Rituals Sakura Body Cream - € 17,50
Foto © Rituals

Fig Fiction Body Lotion

Fig Fiction Body Lotion
Foto © & Other Stories

Heerlijk gladde benen

B Beauty

Laat je benen stralen!

Heerlijk gladde benen

B Beauty

0

Ik hou van de zomer, maar er zijn toch wel wat downsides. Zoals om de vijf minuten moeten ontharen om je benen er stralend te laten uitzien.

We stoppen onze benen 10 maanden weg (want zo lang duurt de winter precies hier in België) en dan plots moeten we onze melkflessen weer aan de wereld tonen. Je bent sowieso niet voorbereid en het resultaat: stoppels, witte kuiten en een huid zo droog als de sahara. Volg dit stappenplan om ze helemaal zomerklaar te maken.

Voorzorgen

Sla niet zomaar aan het ontharen! Een goede voorbereiding is key om een mooi eindresultaat te krijgen. Scrub je huid met een niet te agressieve scrub. Denk terwijl je een scrub aankoopt aan het milieu. Veel scrubs bevatten microbeads, kleine plastic bolletjes die niet goed zijn voor de dieren, ons lichaam en het milieu. Probeer deze te vermijden.

Scrubben is belangrijk om alle dode huidcellen van je huid weg te halen. Je benen zien er instant gladder uit en ontharen zal beter lukken.

Onthaar

Ontharen kan op zoveel manieren! Het meest bekende is natuurlijk het klassieke scheermesje. Als je hiervoor kiest, gebruik je best ook een aangepast scheerschuim. Douchegels en shampoos dienen hier helemaal niet voor.

Epileren is ook een optie. Met een gewoon pincetje zal je niet ver geraken, maar een epilator kan wel wonderen doen. Je hoeft niet telkens te wachten op een afspraak bij je schoonheidsspecialiste en je hebt het handig mee in je bagage.

Heb jij wel het engelengeduld, dan is waxen bij de schoonheidsspecialiste perfect voor jou. Er zijn zoveel opties tegenwoordig, van waxstrips tot sugarwax. Naar het schijnt is trouwens dat laatste het minst pijnlijke.

Nog zoiets dat je kan laten doen bij je lievelingsschoonheidsspecialiste is het ontharen met lasers. Philips brengt de laserontharing ook tot bij je thuis, met de Lumea Comfort. Deze soort ontharing zorgt er trouwens ook voor dat je haren minder vlug of helemaal niet teruggroeien.

Hydrateer

Het proces is helemaal nog niet gedaan nu. Achteraf moet je je benen ook nog verzorgen. Wacht nog even met selftanner op te smeren, want zo kan je irritaties veroorzaken. Gebruik liever een aangepaste lotion (zonder alcohol!) om je benen te soigneren. Een goeie bodycrème kan ook wonderen doen!

Laat die korte rokjes en shortjes maar komen!

Geschreven door Laura De Smet
Skin care
page loaded