Fashion  >  News
Hedi Slimane vertrekt bij Saint Laurent Ontwerper Hedi Slimane vertrekt bij modehuis Saint Laurent

Hedi Slimane vertrekt bij Saint Laurent
Ontwerper Hedi Slimane vertrekt bij modehuis Saint Laurent
Foto © The Fashion Spot

Hedi Slimane vertrekt bij Saint Laurent

F Fashion

Ontwerper Hedi Slimane vertrekt bij modehuis Saint Laurent

Hedi Slimane vertrekt bij Saint Laurent

F Fashion

0

Het gerucht deed al maanden de ronde, maar nu is het ook officieel bevestigd: ontwerper Hedi Slimane verlaat het Franse modehuis Saint Laurent.

In een kort statement dat Saint Laurent en moederbedrijf Kering vandaag op de wereld loslieten, was te lezen dat rock-‘n-roll ontwerper Hedi Slimane na 4 jaar het modehuis verlaat. Met zijn bohemian grunge ontwerpen liet hij een frisse wind door het modehuis waaien, maar na 4 jaar is het sprookje nu dus uit.

"Ik wil Hedi bedanken voor zijn visie op de hervorming van zo'n iconisch modehuis als Yves Saint Laurent. De richting die het huis de afgelopen vier jaar heeft genomen vertegenwoordigt een ongelofelijk fundament voor het merk om op verder te bouwen" - Francesca Bellettini, CEO Yves Saint Laurent

Hoewel er nog geen opvolger bekend is, draait de geruchtenmolen volop. De naam van de Belgisch-Italiaanse designer Anthony Vaccarello zou al gevallen zijn. Na het vertrek van onze eigen Raf Simons bij Dior kunnen we er natuurlijk alleen maar blij om zijn dat opnieuw een Belg aan het roer van een groot modehuis komt te staan. Maar voorlopig blijft dat nog gissen. Welke creatieve richting Hedi Slimane nu zal inslaan, is niet bekend, maar het staat vast dat we zeker nog van de man zullen horen. To be continued!

Geschreven door Laura Deboel
News
page loaded