Beauty  >  Skin care

Gespot: krokodillenolie
Krokodil in het water
Foto © Ketnet

Gespot: krokodillenolie Repcillin Crocodile Oil Lip Balm SPF7

Gespot: krokodillenolie
Repcillin Crocodile Oil Lip Balm SPF7
Foto © Repcillin

Gespot: krokodillenolie Repcillin Crocodile Oil Lip Balm SPF7 (Pack of 3)

Gespot: krokodillenolie
Repcillin Crocodile Oil Lip Balm SPF7 (Pack of 3)
Foto © Repcillin

Gespot: krokodillenolie

B Beauty

Gespot: krokodillenolie

B Beauty

0

Er is alweer iets nieuws op het vlak van skin care: krokodillenolie. Het goedje wordt beschouwd als het neusje van de zalm op vlak van beauty.

Krokodillenvet bevat dan ook vitamine E en A, omega 3, 6 en 9, linoleenzuur en antiseptische terpenen. Concreet betekent dit dat krokodillenolie de huid voedt en herstelt, en psoriasis, eczeem, couperose en andere aandoeningen helpt behandelen. In bepaalde stamen werd reeds eeuwen geleden de helende kracht van deze wonderolie ontdekt.

Probleem is wel dat de voorraden schaars zijn: één krokodil kan slechts tot 600 gram olie afleveren. De olie komt uit het vetweefsel van de krokodil. Dit vetweefsel zijn afvalstoffen die overblijven. Hiervoor hoeven dus geen extra krokodillen geleverd, lees gedood, te worden.

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Repcillin ontwikkelt krokodillenolie, verkoopt deze aan ziekenhuizen en heeft ook een eigen productlijn met huid- en haarverzorgingsproducten.

Belangrijk om te weten is dat de olie die Repcillin voor commerciële doeleinden produceert ook goedgekeurd werd door de Organic Standard Soil Association en de South African Bureau of Standards. De Repcillin-producten dragen bovendien ook de Fairtrade, Not Tested on Animals en Eco Salt - labels. Alleen maar goeds dus!

Geschreven door Griet Demuynck
Skin care
page loaded