Beauty  >  Skin care
Entrani Bounce Cheese Cream De dradige, rekbare structuur doet denken aan gesmolten mozzarella, melkwei en honing zorgen voor diepe hydratatie.

Entrani Bounce Cheese Cream
De dradige, rekbare structuur doet denken aan gesmolten mozzarella, melkwei en honing zorgen voor diepe hydratatie.
Foto © Into The Gloss

 In Zuid-Korea willen vrouwen naast een gladde, rimpelloze, egale huid ook een strakke, veerkrachtige huid met een natuurlijk ogende dewy finish.


In Zuid-Korea willen vrouwen naast een gladde, rimpelloze, egale huid ook een strakke, veerkrachtige huid met een natuurlijk ogende dewy finish.
Foto © Refinery29

Belif The True Cream Aqua Bomb  Een waterbommetje voor je huid. Letterlijk dan: bij aanraking met je huid ‘barst’ de textuur open tot een waterige substantie die dan diep en snel in de huid doordringt.

Belif The True Cream Aqua Bomb
Een waterbommetje voor je huid. Letterlijk dan: bij aanraking met je huid ‘barst’ de textuur open tot een waterige substantie die dan diep en snel in de huid doordringt.
Foto © Sephora

Cremorlab Smooth Pudding De puddingachtige textuur zorgt voor een soort plumping effect met een gladde, soepele, rimpelloze huid als gevolg.

Cremorlab Smooth Pudding
De puddingachtige textuur zorgt voor een soort plumping effect met een gladde, soepele, rimpelloze huid als gevolg.
Foto © Peach and Lily

L’Oréal Hydrafresh Aqua Cream Deze frisse gel verandert op de huid in een waterige moisturiser die perfect versmelt.

L’Oréal Hydrafresh Aqua Cream
Deze frisse gel verandert op de huid in een waterige moisturiser die perfect versmelt.
Foto © L'Oréal

Shu Uemura Tsua Skin Youthful Bouncy-Fine Cream Een bouncy textuur, een stralende teint en een frisse, jeugdige uitstraling. Meer hoeft dat niet te zijn.

Shu Uemura Tsua Skin Youthful Bouncy-Fine Cream
Een bouncy textuur, een stralende teint en een frisse, jeugdige uitstraling. Meer hoeft dat niet te zijn.
Foto © Shu Uemura

Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream

 Deze vetvrije gelversie van Kiehl’s iconische Ultra Facial Cream zorgt voor een diep gehydrateerde huid, de hele dag door.

Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream
Deze vetvrije gelversie van Kiehl’s iconische Ultra Facial Cream zorgt voor een diep gehydrateerde huid, de hele dag door.
Foto © Kiehl's

Laneige Water Bank Gel Cream Elke 15 seconden gaat ergens in de wereld een potje van deze bounce cream tjokvol aloë vera en mineraalwater over de toonbanken!

Laneige Water Bank Gel Cream
Elke 15 seconden gaat ergens in de wereld een potje van deze bounce cream tjokvol aloë vera en mineraalwater over de toonbanken!
Foto © LaNeige

Gespot: Bounce cream

B Beauty

Gespot: Bounce creams

Gespot: Bounce cream

B Beauty

0

Een van de laatste Zuid-Koreaanse skincaretrends? Bounce creams, ofwel vederlichte, ultrahydraterende moisturizers met een veerkrachtige textuur.

Waar westerse vrouwen vooral een egale, stralende teint zonder rimpels of onzuiverheden willen, ligt de lat in Zuid-Korea iets hoger. Koreaanse vrouwen gaan voor niets minder dan skin perfection, of wat had je gedacht? Naast het rijtje westerse eisen is er nog een criterium waar Korean beauties door geobsedeerd zijn: veerkracht!

Hydratatie moet zowat hét sleutelwoord van Koreaanse gezichtsverzorging zijn; een strakke huid met dewy finish het grootste streefdoel. Geen wonder dat de laatste nieuwe aanvulling in het beautystappenplan van zowat elk Aziatisch meisje bounce creams zijn.

Wat een bounce cream zo bouncy maakt? De vederlichte, maar veerkrachtige geltextuur - alsof je trilpudding probeert in te duwen! - en het hoge gehalte aan vochtinbrengende ingrediënten. Een goede bounce cream houdt vocht goed vast, maar is allesbehalve zwaar, vettig of plakkerig.

Koreaanse sleeping packs hadden al hun weg gevonden naar mijn nachtelijke beautyroutine, maar deze bounce creams lijken alvast een waardig equivalent voor overdag... In België voorlopig nog niet zo wijdverspreid en dus niet zo makkelijk om te vinden, maar lang leve het wereldwijde web. A new year, a new skincare routine en bounce creams mogen daar niet aan ontbreken!

Geschreven door Kora-Lee Lust
Skin care
page loaded