Beauty  >  Skin care
Geheimen van de Franse apotheek

Geheimen van de Franse apotheek
Foto © Marie C. Cudraz

Geheimen uit de Franse apotheek  Homeoplasmine

Geheimen uit de Franse apotheek
Homeoplasmine
Foto © Barefoot In Blue Jeans

Geheimen uit de Franse apotheek  Embryolisse

Geheimen uit de Franse apotheek
Embryolisse
Foto © The LDN Diaries

Geheimen uit de Franse apotheek  Darphin

Geheimen uit de Franse apotheek
Darphin
Foto © Leen Loves Style

Geheimen uit de Franse apotheek  René Furterer

Geheimen uit de Franse apotheek
René Furterer
Foto © Mirror Reality

Geheimen uit de Franse apotheek

B Beauty

Geheimen van de Franse apotheek

Geheimen uit de Franse apotheek

B Beauty

0

Vive la France! Vive la pharmacie française!

Als je deze zomer richting Frankrijk afzakt, steek je best je koffer niet te vol.

It's no secret dat er behoorlijk wat te shoppen valt in La Douce France, maar veel mensen weten niet dat ook de Franse pharmacie heel wat schatten herbergt.

In de meeste landen vermijd je apothekersbezoekjes liever, maar I promise you: in Frankrijk zal je er niet genoeg van krijgen! De Fransen staan nog steeds bekend als skincare experts en zelfs de kleinste apotheekjes hebben een gigantisch aanbod huidverzorgingsproducten.

Ik zet 4 toppers op een rij:

Homeoplasmine

De Franse voorraden Homeoplasmine worden massaal door buitenlanders opgekocht en dat heeft een heel goede reden. Het homeopatische zalfje is een echte multitasker en verzacht geïrriteerde huid, vermindert roodheid, voedt droge huid en helpt wondjes te herstellen.

Het is bovendien de favoriet van veel make-up artiesten, die Homeoplasmine gebruiken als primer voor huid en lippen. Eens je begint aan je eerste tube'ke, vraag je je ongetwijfeld af hoe je het al die tijd zonder hebt gered!

Embryolisse

Nog zo'n onmisbaar product is de Lait-Crème Concentré van Embryolisse. De crème hydrateert de huid en zorgt voor een perfect evenwichtige huid.

De hele lijn van Embryolisse is geweldig, maar als je maar één ding koopt, laat het dan de Lait-Crème Concentré zijn. De Fransen gebruiken het goedje zelfs als make-up remover en aftershave!

En mocht je ooit zonder vallen en geen tripje richting Frankrijk op de planning hebben staan: je koopt de producten van Embryolisse ook bij Make Up Forever in Brussel of Luik. Hooray!

Darphin

Nog zo'n Franse skincareparel is Darphin. De Aromatic Cleansing Balm smelt op de huid en krijgt een melkachtige textuur wanneer hij in contact komt met water. Je blijft achter met een perfect schoon en gehydrateerd velletje.

Het product is geschikt voor probleemhuidjes en is daarom niet alleen de favoriet van iedereen met een droge of rijpe huid, maar ook van mensen met geïrriteerde huid en acne.

René Furterer

Astera van René Furterer is een beetje een buitenbeentje, maar wel een geweldig buitenbeentje!

Het product behoort wel tot de categorie van de huidverzorging, maar richt zich vooral op hoofdhuidverzorging. Ja, echt!

Als je last hebt van een jeukerige of geïrriteerde hoofdhuid, is Astera iets voor jou. Het product bevat essentiële oliën die je hoofdhuid onmiddellijk kalmeren en op lange termijn zelfs verbeteren. Lifesaver!

Blijf je deze zomer gewoon thuis? (#staycation for the win!) Dat hoeft geen probleem te zijn!

Ook Belgische apotheken verbergen heel wat (Franse) skincareschatten! Zo kan je bijna elk product dat beautyqueen Lisa Eldridge in the French pharmacy shopt, gewoon in België kopen, olé!


Geschreven door Yasmine De Wilde
Skin care
page loaded