Fashion  >  News
 Film Festival Gent 2015


Film Festival Gent 2015

 Twiggy


Twiggy
Foto © Film Festival Gent

 Film Fest 2015 - Cover


Film Fest 2015 - Cover
Foto © Film Festival Gent

 FFG 2015


FFG 2015
Foto © Film Festival Gent

 Opening night #FFG 2014


Opening night #FFG 2014
Foto © #FFG

 FFG


FFG
Foto © Dirk Alexander

5 redenen om naar #FFGent te gaan

F Fashion

5 redenen om naar #FFGent te gaan

F Fashion

0

Onze 5 redenen waarom jij dit jaar absoluut naar het #FFGent moet afzakken, lees je hier!

It’s that time of the year again... De 42ste editie van het Film Festival Gent komt er weer aan! Van dinsdag 13 oktober 2015 tot en met zaterdag 24 oktober 2015 staat de stad Gent volledig in het thema van de film.

FFG focust dit jaar op de Britse filmgeschiedenis. Het festival pakt uit met een affiche met daarop het Britse stijlicoon Twiggy. Twiggy was niet enkel het 1e model met de status van een superster, maar ook het voorbeeld van de spirit van de Swinging Sixties toen Londen het bruisende centrum was van alles wat jong, hip, gedurfd en kleurrijk was.

Als eerbetoon aan onze poster-girl is er ook de zeldzame vertoning van Twiggy’s enige speelfilm 'The Boy Friend' waarin ze de hoofdrol speelt. Een nostalgisch en liefdevol verhaal waarin je meteen verliefd wordt op de Britse schone. 

Dit zijn onze 5 redenen waarom jij dit jaar zeker #FFGent moet bezoeken:

  • 1. Op deze 42ste editie van het Film Fest kan je genieten van een selectie filmklassiekers, special events en enkele exclusieve filmparcours om je culturele bagage meteen een boost te geven. 2 vliegen in 1 klap!

 

  • 2. Het Belgische modemerk Julia June steekt het FFG personeel in een total FFG-proof look. Deze stylish kleren passen perfect bij het imago van het Film Festival. Zelfs de najaarscollectie van het Belgische label is geïnspireerd op de Britse filmgeschiedenis.

 

  • 3. Tijdens #FFGent staat de hele stad Gent in het teken van het Brits getinte Film Festival. Tijdens deze periode zal er heel wat te beleven zijn in de straten van Gent. Amusement gegarandeerd!

 

  • 4. There's a new hotspot in town! Cafellini verwelkomt filmfans gedurende 12 dagen in een rooftopbar in zuiderse stijl met uitzicht op de rode loper. Filmfans kunnen er terecht voor een ontbijt of lichte lunch, een aperitief of een pousse-café na de avondfilm. 

 

  • 5. Tijdens het festival worden ook de young designers uit het Gentse gesteund. Het nieuwe juwelen label Renée ontwierp voor deze gelegenheid een speciale collectie accessoires en juwelen rond #FFGent. Deze limited edition collectie zal ook verkrijgbaar zijn voor het grote publiek. 

Surf zeker naar Film Festival Gent voor alle praktische info en begin alvast je favorieten te selecteren.

Wil je kans trouwens maken op een exclusief duoticket voor Film Festival Gent? Doe dan mee met onze wedstrijd. Veel succes!

Geschreven door Elisabeth Adriaenssens
News
page loaded