Beauty  >  News
Detox tea Ingrediënten om zelf je detox thee samen te stellen.

Detox tea
Ingrediënten om zelf je detox thee samen te stellen.
Foto © Just a pinch recipes

Detox tea De morning boost tea en night cleanse tea van Skinny Mint zijn wereld populair. (€ 24,90)

Detox tea
De morning boost tea en night cleanse tea van Skinny Mint zijn wereld populair. (€ 24,90)
Foto © Skinny Mint

Detox tea Bevat 3 sterke ingrediënten waaronder gember, goji bessen en hibiscus, die de spijsvertering bevorderen

Detox tea
Bevat 3 sterke ingrediënten waaronder gember, goji bessen en hibiscus, die de spijsvertering bevorderen
Foto © Dr. Stuart's

Detox tea Dit pakket is voor 28 dagen en 1 van de bekendste onder de detox thee's. (€ 40,-)

Detox tea
Dit pakket is voor 28 dagen en 1 van de bekendste onder de detox thee's. (€ 40,-)
Foto © Fit Tea

Detox tea Eat Clean Pure Matcha Green Tea. Matcha poeder is heel gezond en goed voor het metabolisme. (€ 19,95)

Detox tea
Eat Clean Pure Matcha Green Tea. Matcha poeder is heel gezond en goed voor het metabolisme. (€ 19,95)
Foto © Eat Clean

Detox tea Everyday Detox beginners pakket. Bevat 16 zakjes thee. (€ 4,70)

Detox tea
Everyday Detox beginners pakket. Bevat 16 zakjes thee. (€ 4,70)
Foto © Traditional Medicinals

Detox thee

B Beauty

Detox tea

Detox thee

B Beauty

0

Hoe werken detox teas? Werken ze echt en hoe kan je ze het best gebruiken? Welke merken zijn goed? Allemaal vragen waar ik een antwoord op probeer te geven!

Detox thee is de laatste tijd super populair. Bekende Amerikaanse celebs zweren elk bij hun eigen favoriete tea brand. Daarbij beweren ze dat hun prachtige, strakke lijf allemaal komt door elke dag een theetje te drinken. Madonna, Brad Pitt, Kate Moss, Heide Klum en bekende Instagram-sterren zijn er al jaren aan verknocht. Door de hype is de markt letterlijk ontploft en zie je door de antioxidanten het kruidenbos niet meer. Niet alle producten werken en zijn even goed voor je lichaam. Ik ga jullie enkele brands meegeven die wij zeker en vast wel vertrouwen en die ook werken. Maar eerst moet ik even die 'super afslank bubble' doorprikken. 

Tea brands die beweren dat je enkel 1 thee per dag moet drinken om een Beyoncé lijf te krijgen: not true. Denk even logisch na! Wat wel waar is, is dat deze goedjes kruiden bevatten die je metabolisme kunnen herstellen en versnellen. Bepaalde kruiden bevatten 'speciale krachten' die de lever reinigen, vertering verbeteren, opgeblazen gevoel wegnemen of de bekende food babies sneller doen bevallen. 

In combinatie met een beetje sport en wat gezonder eten werken deze magical drinks het best. Het is wel bewezen dat sommige thee's je inderdaad gewicht doen verliezen. Check de merken op bepaalde kruiden als die erin verwerkt zijn, heb je een hogere slaagkans. Ontdek je kruiden als netelblad, paardebloem, rode klaver, zoethoutwortel, citroenschil of kliswortel dan zit je goed. 

Voor je aan je kuur begint en al je zuurverdiende centjes door de ramen gooit, zou ik even langsgaan bij je huisarts of dermatoloog. Zij weten perfect wat wel en niet goed voor je is en of er bepaalde ingrediënten zijn waar jij absoluut niet tegen kan. Ook als je bijwerkingen merkt zoals buikpijn of minder goed slapen moet je je dokter contacteren. 

Bon, nu we de wetenschappelijke uitleg achter de rug hebben kan ik eindelijk DE hamvraag beantwoorden. "Welke merken zijn goed?!" Hierboven heb ik, volgens Belmodo en mezelf, de 5 beste detox teas op een rijtje gezet. Kijk welke het beste bij jou past en waag het er op! 

Deze merken kan je online bestellen en sommige zelfs in de winkel. Kies voor het starterspakket want zo kan je rustig aan van start gaan. Laat ons zeker weten wat je ervan vond! 

Geschreven door Jan Van Eldere
News
page loaded